lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
lactosevrij
De romigheid van de saus komt van de bonen, die je ook veel gezonde proteïnen geven. TIP: Serveer de orzo met geroosterde cherrytomaten. Leg 250 g cherrytrostomaten aan de tros in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en zout. Bak 15 min. op 180°C.
Kookgerei
- keukenmachine
Ingrediënten
- 300 g volkorenorzo
- 250 g limabonen, afgespoeld
- 4 el tahini
- 2 tenen knoflook
- 1 bosje koriander
- ¾ bosje dille
- 1 bosje basilicum
- rasp en sap van 1 biocitroen
- 80 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 el olijfolie
- 225 g gepelde rauwe garnalen, ontdooid
Instructies
- Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd bij het afgieten een kopje kookvocht apart.
- Hak de limabonen met de tahini, 1 teen knoflook, bijna alle groene kruiden inclusief de takjes, citroenrasp en het -sap en het kopje kookvocht in de keukenmachine fijn tot smeuïge saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de saus in de hapjespan, voeg de orzo toe. Breng de saus op smaak met de Parmezaanse kaas.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 2 min. op hoog vuur totdat ze lichtroze kleuren, knijp 1 teen knoflook uit boven de pan en neem van het vuur. Serveer de orzo met garnalen en garneer met de rest van de groene kruiden. Lekker met geroosterde cherrytomaten (zie tip).
Voedingswaarde
calorieën: 564kcal
eiwit: 31g
vet: 19g
koolhydraten: 64g
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST, STYLING INGRID VAN KURINGEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: rijst met garnalen: 5 favoriete recepten