linguine met zeevruchten

linguine met zeevruchten
Studio Philippi

Deze linguine met zeevruchten heeft maar weinig ingrediënten én staat zo op tafel!

Linguine met zeevruchten

Voorkeur: lactosevrij

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, feestelijk, lente, weekend, zomer | italiaans | lactosevrij

Geen vermout? Neem dan witte wijn. Liever zonder vis? Vervang de zeevruchten door kikkererwten, reuzen- of cannellinibonen.Gremolata met citroen is een klassieker, maar neem ook eens sinaasappel als variant!

Kooktijd:30

Ingrediënten

  • 400 g linguine
  • 3 tenen knoflook
  • 500 g cherrytomaatjes
  • 6 el olijfolie
  • 75 ml witte vermout, slijter
  • 300 g gemengde zeevruchten, vers of diepvries
  • 2 takjes platte peterselie
  • 1 biosinaasappel of (bio)citroen

Instructies

  1. Kook de linguine beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen 2 tenen knoflook in dunne plakjes. Halveer de tomaatjes.
  2. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de plakjes knoflook ± 1 min. Voeg de tomaatjes toe en bak ze ± 5 min., tot sappen vrijkomen. Schenk de vermout erbij en smoor nog 5 min.
  3. Schep de zeevruchten door de tomaatjes en verwarm 5 min. Snijd de peterselie fijn. Rasp of pers de laatste knoflookteen. Rasp de schil van de sinaasappel of citroen en meng met de peterselie en de knoflook. Schenk de resterende 4 el olijfolie bij de gremolata.
  4. Giet de linguine af en meng met de saus. Breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta op een schaal of 4 borden en besprenkel met de gremolata.

Voedingswaarde

  • calorieën: 600 kcal
  • eiwit: 23 g
  • vet: 19 g
  • koolhydraten: 81 g

Studio Philippi

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: pasta met courgette en snijbonen in kaassaus