lamskoteletjes met honing, citroen & sesamzaad

lamskoteletjes met honing, citroen & sesamzaad
Studio Philippi
Voorkeur: glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij

aantal 4 | hapje, hapjes | feestdagen, feestelijk, weekend | mediterraans | glutenvrij, lactosevrij

Een mediterraan menu vol kleine gerechtjes om met elkaar te delen zorgt meteen voor een vrolijke sfeer aan tafel. De basis maak je eenvoudig zelf en je kunt dit aanvullen met bijvoorbeeld gevulde pepers, olijven of gekruide amandelen.

Kooktijd:20

Totale tijd:20

Ingrediënten

  • 1 tl sesamzaad
  • 8 lamskoteletjes
  • ¼ tl gemalen kaneel
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl honing
  • 1-2 takjes dille
  • 1 citroen

Instructies

  1. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad en strooi op een bord.
  2. Wrijf de lamskoteletjes in met kaneel, zout en peper. Verhit de olijfolie in de koekenpan. Bak de koteletjes in 2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig. Besprenkel ze met honing en bak nog kort zodat de honing iets karamelliseert.
  3. Hak de dille fijn en snijd de citroen in dunne partjes. Leg de lamskoteletjes met de citroen op een schaal en bestrooi met dille en sesamzaad.

Voedingswaarde

  • calorieën: 294 kcal
  • eiwit: 20 g
  • vet: 10 g
  • koolhydraten: 3 g

RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook perfect voor je mezze-menu: keftedes van courgette en komijn