kulcha’s met truffel en pecorino van curry guy Dan Toombs

kulcha’s met truffel en pecorino van curry guy Dan Toombs
vegetarisch
aantal 8 |
voorgerecht |
|
indiaas |
vegetarisch
Kulcha’s zijn vergelijkbaar met naans, maar zijn niet gerezen. Dan: 'Het idee voor kulcha’s met truffel en pecorino is afkomstig van mijn vrienden bij restaurant Pataka in Londen. Dit recept is echt geweldig. Ik maak deze kulcha’s voortdurend. Ik bereid ze graag op het barbecuerooster direct boven het vuur.' Het recept is afkomstig uit het boek The Curry Guy BBQ van Dan Toombs.

Meer recepten voor op de barbecue? We deelden eerder dit lekkere recept met mosselen.

Kooktijd55 minutes
Totale tijd55 minutes

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 1 tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el koolzaadolie, plus extra om in te vetten
  • 100 ml volle melk
  • 2 ½ tl suiker
  • 1 ei, losgeklopt

vulling

  • 4 el koolzaadolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 250 g champignons, fijngesneden
  • 250 g shiitakes, fijngesneden
  • 50 g mozzarella, geraspt
  • 75 g cheddar, geraspt
  • 100 g pecorino, geraspt
  • 2 el truffelolie, plus extra om te besprenkelen
  • ½ el fijngehakte gemberwortel
  • 2 groene rawit pepers of andere groene chilipepers, fijngehakt
  • 2 el fijngehakte korianderblaadjes
  • ½ tl shiitakepoeder, voor erover (o.a. toko, optioneel)

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor het deeg met 100 ml water in een grote kom en vorm tot een zacht deeg. Leg op een schoon werkvlak en kneed minimaal 5 minuten. Het deeg moet eenvoudig te kneden zijn en niet aan je handen plakken, dus voeg indien nodig meer bloem toe. Leg het deeg terug in de kom en dek af met een vochtige theedoek.
  • Verhit de koolzaadolie voor de vulling in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het komijnzaad toe, bak ongeveer 30 seconden en roer dan de champignons en de shiitakes erdoor. Breng op smaak met zout en bak ongeveer 15 minuten, tot de champignons en de shiitakes goudbruin zijn. Schep uit de pan en laat uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier. Verdeel het deeg in 8 even grote ballen en bedek tot gebruik met de theedoek. Meng de champignons en de shiitakes met de rest van de ingrediënten voor de vulling. Vorm 8 gelijke balletjes van de vulling. Pak een deegbal, maak er met je duim een deuk in en leg een balletje vulling erin. Vouw het deeg rond de vulling, zodat deze volledig omsloten is. Herhaal met de rest van het deeg en de vulling.
  • Maak de barbecue klaar voor grillen boven directe hitte. Bestrijk het barbecuerooster licht met olie. Rol de deegballen uit tot platte cirkels van ongeveer 5 mm dik. Bestrijk elke kulcha licht met truffelolie en leg op het rooster. Mogelijk moet je ze in porties bakken, afhankelijk van de grootte van de barbecue. Bak 1 tot 2 minuten, tot de onderkant lichtbruin is, keer om en bak nog een paar minuten. De kulcha’s zullen tijdens het bakken opblazen, wat ze zo licht en lekker maakt. Leg op een bord, bestrooi met wat shiitakepoeder en besprenkel met meer truffelolie. Houd warm onder een schone theedoek terwijl je de rest van de kulcha’s bakt.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
RECEPT DAN TOOMBS. FOTOGRAFIE KRIS KIRKHAM.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!