glutenvrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
glutenvrij
Deze spitskool bak je lekker knapperig en meng je op het laatst met frisse citroenmarinade. Fris, licht en on a budget!
Ingrediënten
- 300 g witte rijst
- ± 700 g spitskool 1 kool
- 2 biocitroenen
- 1 teen knoflook
- 5-6 el olijfolie extra vierge
- 400 g gerookte makreel 1 hele vis
- 3 el amandelschaafsel
- 2 takjes peterselie
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Halveer de spitskool, verwijder de harde kern en snijd in smalle reepjes.
- Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van de vruchten en pers ze uit. Rasp ook de knoflook. Klop een marinade van de citroenrasp, het -sap, de knoflook en 4 el olijfolie.
- Maak de makreel schoon en verdeel in kleine vlokken. Verhit in een koekenpan ½ el olijfolie. Bak het amandelschaafsel goudbruin. Hak de peterselie fijn en bak 1 min. met het amandelschaafsel mee.
- Verhit in een ruime hapjespan de resterende ½-1 el olijfolie. Voeg de spitskool toe en bak in 3-4 min. knapperig gaar. Neem de pan van het vuur. Voeg de marinade toe en schep goed om. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de spitskool op en bestrooi met de makreelvlokken en het peterselie-amandelmengsel.
Voedingswaarde
calorieën: 882kcal
eiwit: 35g
vet: 50g
koolhydraten: 67g
TIP Liever niet zelf de makreel schoonmaken? Koop dan evt. gerookte makreel-flakes. Deze zijn wel minder budget-vriendelijk.
Recepten, Fotografie, Styling, Bereiding: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: sobanoedels met makreel uit blik | delicious.magazine