lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch, japans |
lactosevrij
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch, japans |
lactosevrij
Katsu curry is een Japans gerecht met gebakken kip in panko. Panko is een soort broodkruim die de kip een lekker krokant jasje geeft. Samen met de edamameboontjes en bimi is dit een smakelijk gerecht en perfect voor een doordeweekse dag.
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 1 ei
- 50 g panko, Japans grof paneermeel
- 6 cm gemberwortel
- 300 g witte rijst
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 el garam masala
- 2 tl tomatenpuree
- 400 g bimi, aspergebroccoli
- zonnebloemolie
- 200 ml kokosmelk
- 200 g edamamebonen*
Instructies
-
Sla de kipfilets plat met een vleeshamer of deegroller. Klop in een diep bord het ei los. Strooi de panko op een tweede bord. Bestrooi de kipfilets met zout en peper, haal ze door het ei en dan door de panko. Druk de panko stevig aan.
-
Schil de gember en rasp fijn. Kook de rijst met de helft van de gember volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Snijd de ui fijn en doe met de knoflook, de rest van de gember, garam masala en tomatenpuree in de hakmolen en pureer tot een fijne currypasta.
-
Verhit de grillpan. Schep de bimi om met 2 el olie. Gril de bimi beetgaar in 6-8 min. Verhit 1 el olie in een sauspan. Fruit de currypasta zachtjes 2 min. Schenk de kokosmelk erbij, roer glad en verwarm nog 4 min.
-
Verhit in een koekenpan een ruime laag olie. Bak de kipschnitzels goudbruin en krokant in 6-8 min. Verwarm de edamamebonen 1 min. in kokend water.
-
Giet de rijst af en verdeel over 4 borden. Schep de saus met de edamamebonen en bimi erop. Snijd de kipschnitzel in reepjes en leg erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 955kcal
eiwit: 60g
vet: 39g
koolhydraten: 82g
* Edamamebonen zijn groene sojabonen, te koop bij ruim gesorteerde supermarkten.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!