vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
bbq |
|
vegetarisch
Ga je voor de wortel-dog of voor een klassieke braadworst op je broodje? Julie serveert gewoon allebei. Maak gerust extra tartaarsaus, zodat je de volgende dag luxe luncht.
Ingrediënten
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 100 g zoetzure mini-augurken, in blokjes + 5 el vocht uit het potje
- 1 kleine knolselderij geschild, in ½ cm-blokjes
- 2 eieren
- 8 bospenen, geschild
- 4 braadworsten
- ½ tl gerookte-paprikapoeder
- 2 el olie
- 40 g kappertjes
- 10 g selderij, fijngehakt
- 8 el yoghurtmayonaise
- 8 pistoletjes
Instructies
- Marineer de sjalot in het augurkenvocht tot gebruik. Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Kook de knolselderijblokjes met de eieren en bospeen 8 min. Giet af en spoel koud in een vergiet. Pel de eieren en snijd in blokjes.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Bak de braadworsten in ± 15 min. gaar. Bestrooi de wortels met de gerookte-paprikapoeder en bak ze in een andere koekenpan in 2 el olie in 8-10 min. goudbruin en gaar.
- Meng intussen de knolselderijblokjes, het ei, de augurk, kappertjes, selderij, yoghurtmayonaise, tweederde van de sjalot en al het augurkenvocht tot een frisse tartaarsaus. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de pistoletjes van boven in, maar niet helemaal door. Vul 4 broodjes achtereenvolgens met een lepel tartaarsaus en een braadworst. Vul de rest van de broodjes met een lepel tartaarsaus en 1 of 2 wortels. Bestrooi de broodjes met de overige sjalot. Serveer de rest van de knolselderij-tartaarsaus erbij. Lekker met currysaus.
Voedingswaarde
calorieën: 825kcal
eiwit: 37g
vet: 41g
koolhydraten: 73g
RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE ROLINDA WINDHORST, STYLING INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING TANJA HAAN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Al net zo heerlijk: baked falafel met aardbei-bietensalsa