hotdogs met knolselderijtartaarsaus

hotdogs met knolselderijtartaarsaus
RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN FOTOGRAFIE ROLINDA WINDHORST STYLING INGRID VAN KURINGEN
Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | hoofdgerecht | bbq | | vegetarisch

Ga je voor de wortel-dog of voor een klassieke braadworst op je broodje? Julie serveert gewoon allebei. Maak gerust extra tartaarsaus, zodat je de volgende dag luxe luncht.

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 100 g zoetzure mini-augurken, in blokjes + 5 el vocht uit het potje
  • 1 kleine knolselderij geschild, in ½ cm-blokjes
  • 2 eieren
  • 8 bospenen, geschild
  • 4 braadworsten
  • ½ tl gerookte-paprikapoeder
  • 2 el olie
  • 40 g kappertjes
  • 10 g selderij, fijngehakt
  • 8 el yoghurtmayonaise
  • 8 pistoletjes

Instructies

  1. Marineer de sjalot in het augurkenvocht tot gebruik. Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Kook de knolselderijblokjes met de eieren en bospeen 8 min. Giet af en spoel koud in een vergiet. Pel de eieren en snijd in blokjes.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Bak de braadworsten in ± 15 min. gaar. Bestrooi de wortels met de gerookte-paprikapoeder en bak ze in een andere koekenpan in 2 el olie in 8-10 min. goudbruin en gaar.
  3. Meng intussen de knolselderijblokjes, het ei, de augurk, kappertjes, selderij, yoghurtmayonaise, tweederde van de sjalot en al het augurkenvocht tot een frisse tartaarsaus. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de pistoletjes van boven in, maar niet helemaal door. Vul 4 broodjes achtereenvolgens met een lepel tartaarsaus en een braadworst. Vul de rest van de broodjes met een lepel tartaarsaus en 1 of 2 wortels. Bestrooi de broodjes met de overige sjalot. Serveer de rest van de knolselderij-tartaarsaus erbij. Lekker met currysaus.

Voedingswaarde

  • calorieën: 825 kcal
  • eiwit: 37 g
  • vet: 41 g
  • koolhydraten: 73 g

RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE ROLINDA WINDHORST, STYLING INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING TANJA HAAN.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Al net zo heerlijk: baked falafel met aardbei-bietensalsa