Cheesecake kan ook hartig! Een heerlijk voorbeeld hiervan is deze Italiaans geïnspireerde ricotta-cheesecake met yoghurt, parmezaan en verstopte lentegroenten.
Gek op hartige taart? Probeer deze romige cheesecake met groene, knapperige doperwtjes, tuinbonen en aspergetips. Eet ’m lauwwarm met een frisse salade of de volgende dag koud als antipasti. Deze hartige cheesecake is voor 4-6 personen.
Hartige ricotta-cheesecake
Wat heb je nodig?
Ingrediënten
200 g kaasvlinders
85 g boter
500 g Griekse yoghurt
250 g ricotta
150 g geraspte parmezaan
4 eieren
1⁄2 teen knoflook
200 g tuinbonen (diepvries, ontdooid)
150 g verse doperwten
100 g verse groene aspergetips
2 lente-uien, fijngesneden
basilicum, voor erover
Stap voor stap recept
Volg voor superkrokante aardappels dit recept: geroosterde aardappels