Cheesecake kan ook hartig! Een heerlijk voorbeeld hiervan is deze Italiaans geïnspireerde ricotta-cheesecake met yoghurt, parmezaan en verstopte lentegroenten.
Gek op hartige taart? Probeer deze romige cheesecake met groene, knapperige doperwtjes, tuinbonen en aspergetips. Eet ’m lauwwarm met een frisse salade of de volgende dag koud als antipasti. Deze hartige cheesecake is voor 4-6 personen.
Hartige ricotta-cheesecake

Wat heb je nodig?
Ingrediënten
200 g kaasvlinders
85 g boter
500 g Griekse yoghurt
250 g ricotta
150 g geraspte parmezaan
4 eieren
1⁄2 teen knoflook
200 g tuinbonen (diepvries, ontdooid)
150 g verse doperwten
100 g verse groene aspergetips
2 lente-uien, fijngesneden
basilicum, voor erover
Stap voor stap recept
Verkruimel de kaaskoekjes met de boter en druk in een vorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 170°C.
Meng de yoghurt, ricotta, kaas, eieren en roer door elkaar. Rasp de knoflook erboven.
Dubbeldop de helft van de tuinboontjes: plop ze uit hun velletje.
Meng alle tuinboontjes (ook de dubbelgedopte) en de doperwtjes door de vulling.
Schenk de vulling over de bodem.
Verdeel de groene aspergetips en nog wat tuinbonen erover en bestrooi met lenteui.
Bak gaar in 35-40 min. en bestrooi met verse basilicum en bedruppel met wat olijfolie.
Volg voor superkrokante aardappels dit recept: geroosterde aardappels