groene asperges met waterkers, fricandeau & tartaarsaus

groene asperges met waterkers, fricandeau & tartaarsaus
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI
Voorkeur: glutenvrij / lactosevrij

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal | glutenvrij, lactosevrij

Deze groene asperges houden het midden tussen een warme maaltijd en een salade. Op een mooie dag kook ik ze vaak al eerder en serveer ze op kamer temperatuur met stevig zuur desembrood. Met een glas koele witte wijn erbij!

Voorbereiding:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 1 kg krieltjes in de schil
  • 700 g groene asperges
  • 4 el olijfolie
  • 1 ei
  • 75 g waterkers
  • 1 sjalot
  • 1 kleine zoetzure augurk
  • 1 tl kappertjes
  • 2 el fijngesneden kervel, bieslook en/of peterselie
  • 3 el citroenmayonaise
  • 200 g fricandeau vleeswaren

Instructies

  1. Halveer grote krieltjes. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges, maar schil ze niet.
  2. Verhit in twee ruime koekenpannen de olijfolie. Bak de krieltjes goudbruin en gaar in 15-20 min. Kook intussen de asperges beetgaar in 6-8 min. Kook het ei hard in 7 min.
  3. Haal de harde steeltjes van de waterkers en verdeel de waterkers over 4 borden.
  4. Snijd het sjalotje fijn. Snijd de augurk in miniblokjes. Snijd de kappertjes grof. Pel het ei en snijd ook grof.
  5. Meng de sjalot met de augurk, kappertjes, kruiden en het ei door de mayonaise. Verdun de saus met 2 el water. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Giet de asperges af. Verdeel de asperges over de waterkers. Leg de fricandeau erbij. Schep de tartaarsaus erover en serveer met de krieltjes.

Voedingswaarde

  • calorieën: 554 kcal
  • eiwit: 21 g
  • vet: 26 g
  • koolhydraten: 53 g

TIP In plaats van fricandeau is biefstukof warmgerookte zalmfilet ook heerlijk!
Liever geen vlees of vis? Serveer de asperges met een gepocheerd ei, gebakken paddenstoelen of geroosterde kikkererwten

 

RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 13 recepten met witte asperges: van klassiek tot in zoutkorst