Voorkeur: glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | | glutenvrij, vegetarisch
Dit gerecht is binnen 30 minuten klaar, de zoete aardappel bak je in de oven terwijl je de rest maakt. Extra pit? Bestrijk de geroosterde zoete aardappel met wat harissa.
Ingrediënten
- 600 g zoete aardappels
- 2 paprika’s
- 250 g kikkererwten (1 blik)
- ½ tl gemalen komijn
- 2 el tahini
- 1 el limoensap
- 2 el volle yoghurt
- 100 g babyspinazie
- 3 el gepelde gezouten pistachenoten
- 8 el extra vierge olijfolie
- 1 teen knoflook
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Boen de zoete aardappels schoon en snijd ze in 1 cm-plakken. Leg op de bakplaat en besprenkel met 3 el olijfolie.
- Rooster de zoete aardappel in 15-20 min. goudbruin en gaar.
- Snijd de paprika’s in repen. Schep ze om met 2 el olijfolie. Verhit een grillpan. Gril de paprika in twee porties 4 min., tot er grillstrepen ontstaan.
- Giet intussen de kikkererwten af, spoel ze goed af en laat uitlekken. Doe de kikkererwten met 3 el olijfolie en de komijn in een kom. Pers de knoflook erboven en schep om.
- Meng voor de dressing de tahini met het limoensap, de yoghurt en 2 el water.
- Leg de geroosterde zoete aardappel op 4 borden. Verdeel de spinazie, gegrilde paprika en kikkererwten erover.
- Besprenkel met de tahindressing en bestrooi met de pistachenoten.
Voedingswaarde
- calorieën: 553 kcal
- eiwit: 12 g
- vet: 32 g
- koolhydraten: 49 g
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: gember-ricottataartjes met ananas