lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch, chinees |
lactosevrij
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch, chinees |
lactosevrij
Dit recept met geroosterde aubergine, gehakt en hoisinsaus is echt even Aziatisch genieten. Samen met de rijst zet je een heel gezond en voedzaam gerecht op tafel. Enjoy!
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 300 g witte rijst
- 1 chilipeper
- 400 g gemengd gehakt
- 3 el hoisinsaus
- 2 bosui
- 2 el sesamolie
- 2 sjalotten
- 2 tl geroosterd sesamzaad
- 6 el zonnebloemolie
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Halveer de aubergines in de lengte. Kerf het vruchtvlees van de aubergines kruislings 1 cm in. Leg de aubergines met de snijkant naar boven op de bakplaat, besprenkel met 4 el olie en bestrooi met zout en peper. Rooster de aubergines in de oven in 20-25 min. bruin en gaar. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Halveer de chilipeper, haal de zaadlijsten eruit en snijd fijn. Snijd de sjalot fijn. Verhit in een koekenpan de resterende 2 el olie. Bak de sjalot met de chilipeper. Voeg het gehakt toe aan het sjalotmengsel en bak in 4 min. rul. Voeg de hoisin toe en bak nog 1-2 min. Snijd de bosui in ringetjes.
-
Leg de aubergines op een schaal of 4 borden. Verdeel het gehakt erover. Besprenkel met de sesamolie en bestrooi met het sesamzaad en de bosui. Serveer met de rijst.
Voedingswaarde
calorieën: 753kcal
eiwit: 28g
vet: 38g
koolhydraten: 71g
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!