gepofte bieten met dukkah, sinaasappel & fetadip

gepofte bieten met dukkah

Meer heerlijke recepten van Julie Teeken? Haal het nieuwste nummer van delicious. in huis!

Gepofte bieten met dukkah, sinaasappel & fetadip

vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | internationaal | vegetarisch
Tip! Varieer naar gelang het seizoen met bloedsinaasappel, grapefruit of mandarijn.
voorbereiding25 minutes
kooktijd25 minutes
totale tijd50 minutes

Kookgerei

  • evt. vijzel

ingrediënten

  • 1 kg gekleurde bieten, gehalveerd (grotere exemplaren in parten)
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 3 el hazelnoten, grof gehakt
  • 200 g feta
  • 125 g crème fraîche
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 300 g couscous
  • 2 sinaasappels, in partjes

instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Prik de bieten in met een scherp mesje. Omwikkel de bietenhelften elk apart met aluminiumfolie en pof in ± 25 min. gaar in de oven.
  • Maak intussen de dukkah door het venkel-, koriander- en komijnzaad met de hazelnoten 2-3 min. al omschuddend in een droge koekenpan goudbruin te roosteren. Laat afkoelen op een bord en vijzel of hak de dukkah grof.
  • Pureer de feta met de crème fraîche, 75 ml water en gedroogde oregano tot een gladde spread.
  • Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Neem de bieten uit de oven, verwijder de harde steelaanzet en snijd de bietjes in parten. Verdeel de fetaspread over een platte schaal. Leg de bietjes en sinaasappelparten erop en bestrooi met dukkah. Serveer met de couscous.
Voedingswaarde:
calorieën: 731kcal
|
eiwit: 25g
|
vet: 33g
|
koolhydraten: 77g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST, STYLING: INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
gepofte bieten met dukkah
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST, STYLING: INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN