gehaktballetjes in tomaten-gembersaus met bonen-koriandersalade

gehaktballetjes in tomaten-gembersaus met bonen-koriandersalade
Recepten, bereiding, styling & fotografie: Studio Philippi

Laatste kans! Vergeet niet ons maart-nummer te shoppen met daarin extra veel spice-recepten. Shop ‘m hier!

Gehaktballetjes in tomaten-gembersaus met bonen-koriandersalade

lactosevrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal | lactosevrij
Gewoon doordeweeks eten maak je extra lekker met kruiden en specerijen. Deze gehaktballetjes zijn ook heel lekker met rijst, couscous of quinoa.
Voorbereiding30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 350 g verse kant-en-klare gehaktballetjes *zie tip hieronder
  • 1 tl chilipoeder
  • 400 g 1 blik pomodorini (kerstomaatjes)
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 sjalot
  • 800 g 2 blikken cannellinibonen, uitgelekt en afgespoeld
  • sap van 1 limoen
  • 2 bosjes koriander, grof gehakt
  • 1 desemstokbrood

voorraad

  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 4 el extra vierge olijfolie

Instructies

  • Snijd de ui fijn. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 4 min. rondom bruin aan. Schep ze uit de pan. Fruit in het bakvet de ui met de chilipoeder 1 min. Leg de gehaktballetjes terug in de pan. Schenk het blik met kerstomaatjes erbij en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en stoof de balletjes in 15 min. gaar. Druk de tomaatjes kapot met een spatel zodat het sap vrijkomt.
  • Schil de gember en rasp fijn. Meng de gemberrasp door de tomatensaus en verwarm nog 2 min. of langer naar smaak.
  • Hoe langer de gember mee warmt, hoe zachter de smaak. Snijd de sjalot in reepjes. Meng de sjalot met de bonen, het limoensap en de extra vierge olijfolie. Schep de koriander erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de gehaktballetjes op 4 borden. Schep er de bonen-koriandersalade bij en serveer met het stokbrood.

Voedingswaarde

calorieën: 740kcal
eiwit: 39g
koolhydraten: 71g
auteur: delicious.
*ZELF MAKEN: Kant-en-klare verse gehakt balletjes zijn easy, maar bij wat meer tijd draai je de balletjes net zo makkelijk zelf. Voeg dan aan het gehakt ook wat versgeraspte gember, chilipoeder en evt. wat fijngehakte koriander toe.
 
Recepten, bereiding, styling & fotografie: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Probeer ook deze truckersballen met knoflookpuree