gegratineerde avocado-mozzarellatoast

gegratineerde avocado-mozzarellatoast
STUDIO PHILIPPI
Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | | | vegetarisch

Lekker met een frisse salade van kropsla, flink veel kervel, op de mandoline flinterdun geschaafde venkel en een vinaigrette.

Kooktijd:20

Totale tijd:20

Ingrediënten

  • 8 el extra vierge olijfolie
  • 1 biologische limoen
  • 1 tl venkelzaad
  • 350 g coeur de boeuf-tomaten, ongeveer 2 stuks of 4-5 pruimtomaten
  • 4 avocado’s
  • 8 dikke sneden zuurdesembrood
  • 250 g buffelmozzarella (2 bollen)
  • 1 bosje platte peterselie

Instructies

  1. Rasp de groene schil van de limoen. Stamp het venkelzaad fijn in een vijzel en meng met de limoenrasp en 6 eetlepels olijfolie. Snijd de tomaten in dunne plakjes, leg ze op een schaal, bestrooi met zeezout en besprenkel met de venkel-limoenolie. Laat marineren.
  2. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en prak het vruchtvlees samen met het limoensap en de resterende 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit de ovengrill. Leg het brood op een bakplaat. Verdeel de geprakte avocado over de sneden, scheur de mozzarella grof en leg erbovenop. Schuif het brood 3-4 minuten onder de grill tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.
  4. Hak de peterselie grof. Leg de toast op borden, verdeel de gemarineerde tomaat erover met de marinade en bestrooi met peterselie.

Voedingswaarde

  • calorieën: 954 kcal
  • eiwit: 22 g
  • vet: 71 g
  • koolhydraten: 48 g

STUDIO PHILIPPI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog zo’n lekker broodje: bruschetta met halloumi, tomaat en salsa