Voorkeur: vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht, lunchgerecht | | | vegetarisch
Lekker met een frisse salade van kropsla, flink veel kervel, op de mandoline flinterdun geschaafde venkel en een vinaigrette.
Ingrediënten
- 8 el extra vierge olijfolie
- 1 biologische limoen
- 1 tl venkelzaad
- 350 g coeur de boeuf-tomaten, ongeveer 2 stuks of 4-5 pruimtomaten
- 4 avocado’s
- 8 dikke sneden zuurdesembrood
- 250 g buffelmozzarella (2 bollen)
- 1 bosje platte peterselie
Instructies
- Rasp de groene schil van de limoen. Stamp het venkelzaad fijn in een vijzel en meng met de limoenrasp en 6 eetlepels olijfolie. Snijd de tomaten in dunne plakjes, leg ze op een schaal, bestrooi met zeezout en besprenkel met de venkel-limoenolie. Laat marineren.
- Halveer de avocado’s, verwijder de pit en prak het vruchtvlees samen met het limoensap en de resterende 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de ovengrill. Leg het brood op een bakplaat. Verdeel de geprakte avocado over de sneden, scheur de mozzarella grof en leg erbovenop. Schuif het brood 3-4 minuten onder de grill tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren.
- Hak de peterselie grof. Leg de toast op borden, verdeel de gemarineerde tomaat erover met de marinade en bestrooi met peterselie.
Voedingswaarde
- calorieën: 954 kcal
- eiwit: 22 g
- vet: 71 g
- koolhydraten: 48 g
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Nog zo’n lekker broodje: bruschetta met halloumi, tomaat en salsa