Julie fixt het in no-time, eenvoudig eten dat fantastisch smaakt. Proef haar vissoep, gadogado-salade of beef tataki en méér en ga zeker voor haar picknickmenu zodra het weer erom vraagt.
Alle recepten vind je in delicious.juli! Hieronder geven we alvast een voorproefje: de gadogado-salade.
Gadogado-salade
lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
aziatisch |
lactosevrij, vegetarisch
Maak de saus in plaats van alleen met pinda's eens met gemengde noten. Dat geeft extra veel smaak en is bovendien hartstikke gezond.
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 2 el rodewijnazijn
- 2 el olie
- 5 el notenpasta
- 1-2 el ketjap, of naar smaak
- 3 cm gember, geraspt
- 500 g zoete aardappel, geschild, in blokjes
- 200 g haricots verts
- 4 eieren
- ½ spitskool, in reepjes
- 200 g zilvervliesrijstnoedels
- 1 komkommer, in linten
Instructies
- Snijd de helft van de rode ui in dunne ringen en schep om met de rodewijnazijn en laat marineren tot gebruik. Snipper de andere helft van de ui.
- Verhit de olie in een steelpan en fruit de gesnipperde ui ± 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de notenpasta, ketjap, geraspte gember en 200 ml water toe en laat al roerend ± 5 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
- Breng intussen in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Kook de zoete-aardappelblokjes, haricots verts en eieren 3 min. Voeg de spitskool toe en kook nog 3 min. mee. Schep alles met een schuimspaan uit de pan in een bak koud water en laat afkoelen. Giet af en laat goed uitlekken.
- Kook de zilvervliesrijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel koud af in een vergiet. Pel de eieren en halveer ze.
- Serveer de noedels in kommen, verdeel de gekookte groenten, komkommerlinten, eieren en de notendressing erover. Garneer met de rode-uiringen. Lekker met seroendeng.
Voedingswaarde
calorieën: 655kcal
eiwit: 21g
vet: 27g
koolhydraten: 77g
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST, STYLING: INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: snelle tiramisu met rood fruit