gadogado-salade

gadogado-salade
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST, STYLING: INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN

Julie fixt het in no-time, eenvoudig eten dat fantastisch smaakt. Proef haar vissoep, gadogado-salade of beef tataki en méér en ga zeker voor haar picknickmenu zodra het weer erom vraagt.

Alle recepten vind je in delicious.juli! Hieronder geven we alvast een voorproefje: de gadogado-salade.

Bestel het nummer hier!

Gadogado-salade

lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | aziatisch | lactosevrij, vegetarisch
Maak de saus in plaats van alleen met pinda's eens met gemengde noten. Dat geeft extra veel smaak en is bovendien hartstikke gezond.
Kooktijd20 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 el rodewijnazijn
  • 2 el olie
  • 5 el notenpasta
  • 1-2 el ketjap, of naar smaak
  • 3 cm gember, geraspt
  • 500 g zoete aardappel, geschild, in blokjes
  • 200 g haricots verts
  • 4 eieren
  • ½ spitskool, in reepjes
  • 200 g zilvervliesrijstnoedels
  • 1 komkommer, in linten

Instructies

  • Snijd de helft van de rode ui in dunne ringen en schep om met de rodewijnazijn en laat marineren tot gebruik. Snipper de andere helft van de ui.
  • Verhit de olie in een steelpan en fruit de gesnipperde ui ± 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de notenpasta, ketjap, geraspte gember en 200 ml water toe en laat al roerend ± 5 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Breng intussen in een grote pan ruim water met zout aan de kook. Kook de zoete-aardappelblokjes, haricots verts en eieren 3 min. Voeg de spitskool toe en kook nog 3 min. mee. Schep alles met een schuimspaan uit de pan in een bak koud water en laat afkoelen. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Kook de zilvervliesrijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel koud af in een vergiet. Pel de eieren en halveer ze.
  • Serveer de noedels in kommen, verdeel de gekookte groenten, komkommerlinten, eieren en de notendressing erover. Garneer met de rode-uiringen. Lekker met seroendeng.

Voedingswaarde

calorieën: 655kcal
eiwit: 21g
vet: 27g
koolhydraten: 77g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST, STYLING: INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: snelle tiramisu met rood fruit