vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
italiaans, mediterraan, mediterraans |
vegetarisch
Alles in één pan: deze gnocchi zou zomaar eens een van je favorieten kunnen worden.
Ingrediënten
- 9 el olijfolie extra vierge
- 500 g gnocchi
- 3 bonte puntpaprika’s
- 3 tenen knoflook
- 3 takjes rozemarijn
- 500 g cherrytomaatjes
- 75 g gepelde pistachenoten, ongezouten
- 15 g minibasilicum (1 bosje)
- 3 el Parmezaanse kaas, geraspte
- 200 g miniburrata, 4 bolletjes of 300 g burrata (2 bollen)
Instructies
- Verhit in de koekenpan 2-3 el olijfolie. Bak de gnocchi in 5 min. goudbruin, krokant en zacht vanbinnen. Snijd intussen de paprika’s in reepjes. Snijd 2 tenen knoflook fijn. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd ze fijn.
- Schep de gnocchi op een bord en houd onder een deksel warm. Schenk 1-2 el olijfolie in de pan. Fruit de rozemarijn met de fijngesneden knoflook 1 min. Voeg de paprika en de tomaatjes toe. Bak de groenten 6-8 min.
- Pureer intussen met de staafmixer de pistachenoten met de blaadjes basilicum, de laatste teen knoflook en de laatste 5 el olijfolie tot een grove pesto. Roer de kaas erdoor en voeg wanneer de pesto wat dik is wat extra olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de gnocchi door de groenten en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de gnocchi met de groenten op 4 borden. Verdeel de burrata erover. Schep wat pistachepesto op elke burrata. Serveer de rest van de pistachepesto apart erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 787kcal
eiwit: 26g
vet: 47g
koolhydraten: 61g
TIP
Bestrooi met wat extra blaadjes (mini)basilicum. Recept, bereiding, styling: Janneke Philippi,
Fotografie: Serge Philippi,
Studio Philippi
Bestrooi met wat extra blaadjes (mini)basilicum. Recept, bereiding, styling: Janneke Philippi,
Fotografie: Serge Philippi,
Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: eenpansgerecht: rijst met groenten, gerookte forel & yoghurt