glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht, lunch |
weekend, zomer |
italiaans |
Een flinke bol burrata met alleen wat goede olijfolie is al heel lekker. Doe er groenten met harissa, granaatappelpitjes en knapperige pistachenootjes bij en je hebt écht een feestje op je bord. Ook zo lekker bij romige burrata: peulen-kruidensalade en grissini.
voorbereiding15 minutes minutes
kooktijd25 minutes minutes
totale tijd40 minutes minutes
ingrediënten
- 500 g zoete aardappels
- 2 rode puntpaprika’s
- 1 gele en 1 groene courgette
- 2 el harissa
- 4 bollen burrata* à 100-150 g
- handvol basilicumblaadjes
- 4 el granaatappelpitjes
- 3 el gezouten pistachenoten
- 4 el olijfolie, extra vierge
instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de aardappels en snijd ze in stukken van 2 cm. Snijd ook de paprika en courgette in stukken. Doe de groenten in een schaal.
- Meng de olijfolie met de harissa. Schep de harissa-olie door de groenten en spreid uit over een bakplaat met bakpapier. Bestrooi naar smaak met zout en rooster de groenten in de voorverwarmde oven in 20-25 min. gaar. Leg de burrata op 4 borden en laat op kamertemperatuur en dus op smaak komen.
- Schep de geroosterde groenten bij de burrata. Besprenkel royaal met extra vierge olijfolie en bestrooi met de basilicumblaadjes, granaatappelpitjes en pistachenoten.
calorieën: 694kcal
|
eiwit: 33g
|
vet: 39g
|
koolhydraten: 48g
auteur: delicious.
*In de supermarkt vind je meestal kleinere bollen burrata. Bij kaas- en delicatessenzaken zijn de bollen vaak groter en heel goed van kwaliteit! Je kunt dan volstaan met 2 bollen.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!