glutenvrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, winter |
internationaal |
glutenvrij
Jezelf en anderen verwennen is zóóó easy met het heerlijke comfortfood van Janneke Philippi. Deze snelle stamppot is winters en warm! Je kan de pastinaak ook eens door aardpeer, koolraap of knolselderij vervangen.
Ingrediënten
- 800 g pastinaak
- 800 g kruimige aardappels, geschild en in gelijke stukken
- 300 g boerenkool, gesneden
- 4 ribkarbonades
- 3 cm gemberwortel
- 1 el gembersiroop
- 125 g crème fraîche
- voorraad 2 tenen knoflook
- 25 g boter
Instructies
- Boen de pastinaak schoon, snijd de kontjes eraf en snijd ze met schil in stukken. Kook de pastinaak met de aardappels, boerenkool en knoflook in een laagje water met zout afgedekt in 15-20 min. zachtjes gaar.
- Smelt in een koekenpan de boter. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze op half hoog vuur in 10-12 min. aan beide kanten bruin en gaar.
- Schil de gember en rasp fijn. Neem het vlees uit de pan en houd onder een deksel warm. Roer de gember door het bakvet. Voeg de gembersiroop en 100 ml water toe. Schraap de aanbaksels met een spatel los en laat de jus tot de gewenste dikte inkoken. Warm de karbonades nog even mee.
- Giet intussen de pastinaak, aardappels en boerenkool af en vang het kookwater op. Stamp ze met de crème fraîche en eventueel een scheut kookvocht tot een smeuïge puree. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep de stamppot op 4 borden. Leg de karbonades erbij en verdeel de gemberjus erover.
Voedingswaarde
calorieën: 674kcal
eiwit: 38g
vet: 24g
koolhydraten: 64g
Recept Janneke Philippi, Fotorgrafie Serge Philippi, Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Gek op stamppot? Bekijk ook dit lijstje met de 8 populairste stamppotten van 2024