bleekselderij in serranoham met mosterdsaus

bleekselderij in serranoham met mosterdsaus
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
Deze ovenschotel met bleekselderij in serranoham is lekker licht en niet veel werk. De mosterdsaus geeft het gerecht extra pit en is daardoor nóg smakelijker. Een bijzonder, maar gemakkelijk recept en daarom perfect voor doordeweeks.
Kooktijd20 minutes
oven20 minutes
Totale tijd40 minutes

Ingrediënten

  • 2 struiken bleekselderij
  • 500 ml halfvolle melk
  • 1 blaadje laurier
  • 200 g serranoham in plakjes
  • 2 el grove milde mosterd (bijv. Limburgse)
  • 50 g boter
  • 50 g bloem

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Trek evt. draden van de stengels bleekselderij af. Kook ze in 10 min. gaar in water met zout*. Giet af en laat goed uitlekken. Smelt in een sauspan de boter. Roer de bloem erdoor en bak 1 min. mee zonder te kleuren. Schenk langzaam en al kloppend met een garde de melk erbij. Voeg het laurierblaadje toe en klop tot een gladde en gebonden saus. Laat de saus 2 min. zachtjes koken.
  • Omwikkel de bleekselderij met de ham. Roer de mosterd door de saus en breng op smaak met zout en peper. Haal het laurierblaadje eruit en schenk de saus in een lage ovenschaal. Leg de bleekselderij in de saus.
  • Bak de bleekselderij 20 min. in de oven, tot de ham knapperig is.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Gebruik evt. een aspergepan of halveer de bleekselderijstengels zodat ze in een gewone pan passen.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!