aantal 4 | dessert, ijs, nagerecht, simpel en snel, zoet | doordeweeks, feestdagen, feestelijk, weekend | internationaal |
In de rubriek Weekendmenu deelt delicous. culinair coördinator Liselore de lekkerste recepten voor het einde van de week. Zoals deze goddelijke banaan-sesam soft serve waar ook haar zoontje Valentijn niet vanaf kan blijven.Zelf ijs maken was nog nooit zo makkelijk! Varieer ook met ander bevroren fruit of groenten, zoals mango of avocado.
Kookgerei
- vijzel
- keukenmachine
- spuitzak met ronde spuitmond
Ingrediënten
- 65 g geroosterd zwart sesamzaad
- 350 g diepvriesbanaan
- 50 ml gecondenseerde melk
Voor de sojasaus-karamel
- 100 g suiker
- 60 ml slagroom
- 40 g boter in blokjes
- 3 el sojasaus
Instructies
- Rooster het sesamzaad nogmaals 3-5 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te geuren. Schep 1 eetlepel eruit en houd apart voor garnering. Giet de rest in de vijzel en laat volledig afkoelen. Vijzel het sesamzaad helemaal fijn.
- Mix de diepvriesbanaan samen met het gevijzelde sesamzaad en de gecondenseerde melk in de keukenmachine tot een glad en romig mengsel (± 2-3 minuten). Schep het ijs in de spuitzak en leg in de vriezer terwijl je de karamel maakt.
- Smelt voor de karamel de suiker met 3 eetlepels water in een steelpan op laag vuur gedurende 10-12 minuten tot de suiker goudbruin kleurt. Wals tussentijds de pan rond en bestrijk de binnenkant met een nat kwastje om kristallisatie te voorkomen. Haal de pan van het vuur en roer voorzichtig de slagroom erdoor (let op: dit kan spetteren). Voeg de boter en sojasaus toe en roer tot een egale karamel.
- Spuit het ijs in kommetjes of coupes, drizzle de sojasaus-karamel eroverheen, bestrooi met het achtergehouden sesamzaad en serveer.
Voedingswaarde
- calorieën: 475 kcal
- eiwit: 6 g
- vet: 25 g
- koolhydraten: 56 g
RECEPTEN LISELORE BUS, FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX, STYLING, FOODSTYLING LES FILLES ROUGES
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: citruscake met lemoncurd-ijs