ananas van de bbq met kokos-froyo en rumkaramelsaus

ananas van de bbq met kokos-froyo en rumkaramelsaus
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.
Voorkeur: glutenvrij

aantal 4 | nagerecht, zoet | | | glutenvrij

Kokos, ananas en rum, daar kun je Julie voor wakker maken. 'Pina colada is mijn guilty pleasure. Dit makkelijke toetje van de bbq is ook nog eens fris en licht door de frozen yoghurt.' Tip: Minder tijd? Skip de rumsaus en besprenkel de ananas met ahornsiroop.

Kooktijd:20

vriezer2

Totale tijd:2 20

Kookgerei

  • ook nodig: barbecue, keukenmachine

Ingrediënten

  • 2 bananen, in stukjes
  • ½ ananas, in de lengte in 4 parten, zonder hart
  • 100 g ananasstukjes, diepvries
  • 300 g kokosyoghurt
  • rasp van 1 biolimoen

rum-karamelsaus

  • 50 ml donkere rum
  • 80 g suiker
  • 50 g boter
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 ml slagroom

Instructies

  1. Laat de banaan in 2-3 uur bevriezen in de diepvries. Verwarm de barbecue voor.
  2. Doe voor de saus de rum, suiker, boter en het vanille-extract in een pan en laat ± 10 min. inkoken tot een dikkere saus. Roer de slagroom door de saus en zet apart.
  3. Gril de ananasparten op de barbecue tot aan beide kanten grillstrepen te zien zijn.
  4. Doe het bevroren fruit met de kokosyoghurt in de keukenmachine en mix tot een romige froyo.
  5. Snijd de gegrilde ananasparten in stukjes en serveer bij de froyo. Maak af met de limoenrasp en een lekkere lepel rum-karamelsaus.

Voedingswaarde

  • calorieën: 522 kcal
  • eiwit: 3 g
  • vet: 28 g
  • koolhydraten: 55 g

RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!