nr.1 foodmagazine

Lekker voor Pasen: dit 3-gangen lentemenu

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wil je met Pasen een volledig menu op tafel zetten maar heb je nog geen idee wat je wil maken? delicious. is here to help dus hebben we alvast een paasmenu voor je gemaakt! 

Liever uitpakken met een brunch? Met één van deze 3 gerechten slaagt jouw paasbrunch sowieso

Voorgerecht

salade van witlof met schapenkaas & peer
witlofsalade delicious.
Dat tikje bittere van lof, de pittige kaas, de zoete peer plus de bite van pompoenpitcrunch… Deze salade is een ware smaakexplosie!

Hoofdgerecht

lamsracks met kruidenkorst en aardappels met parmezaan
lamsracks
Met Pasen wil je graag indruk maken op je gasten. Deze lamsracks met kruidenkorst zien er niet alleen verrukkelijk uit maar zijn ook nog eens snel klaar. Zo heb je extra veel tijd voor je gasten!

Nagerecht

bavarois met griesmeel, venkel en bramensaus
griesmeelbavarois
Het griesmeel geeft de bavarois een bijzondere, beetje korrelige structuur. Lekker in combinatie met boerenjongens, rozijnen geweekt in brandewijn en bramensaus.  En het venkelzaad geeft er een spannende draai aan. Maak de boerenjongens liefst 1 maand, maar zeker 1 week van tevoren.

Drankje

rabarber-daiquiri
rabarber-daiquiri
Om je paasmenu compleet te maken wil je natuurlijk ook nog een lekker drankje serveren. Een daiquiri lijkt een elegant en stijlvol drankje, maar dat was het vroeger allesbehalve! Het was toen een echt zeemansdrankje. Je kunt ‘m met allerlei soorten fruit maken, maar ook met groenten. Rabarber bijvoorbeeld. Cheers!

Zoet voor tussendoor

Tiramisutaart
tiramisutaart-delicious

De bodem van deze tiramisutaart krijgt een subtiele koffiesmaak door de gebruikte gemalen koffie. Een gevalletje ‘no waste’ dus. Heerlijk om op een luie paasdag tussendoor te eten.

griesmeelbavarois