Support your locals: bij deze adresjes haal of bestel je een volledig kerstmenu

Support your locals tijdens kerst! Er zijn genoeg restaurants en bezorgservices waar je een kerstmenu kunt ophalen of bestellen. Uiteenlopend van geheel verzorgd en kant-en-klaar tot zelf koken from scratch. 

Kerstmenu bestellen

Lindenhoff x Alain Caron – Heel Nederland
Bij Lindenhoff kook je met de recepten van Alain Caron een Frans 3- of 4-gangenmenu. Met verfijnde gerechten zoals we die van Caron kennen en opties om feestelijk uit te breiden. Ook fijn: het vega menu is minstens net zo lekker als dat met vlees. Bestellen kan tot en met 18 december.

The Lemon Tree – Deventer
Eenvoud en elegantie met fijne lokale en seizoensgebonden producten en verrassende smaakcombinaties. Dat krijg je bij The Lemon Tree, een van de betere restaurants in Deventer en omstreken. Tijdens kerst geniet je van een menu met maar liefst 25 hapjes voor twee personen. Hoewel je de gewone menu’s ook kunt laten bezorgen, is het kerstdiner alleen mogelijk om op te halen.

Rijks Restaurant – Amsterdam
Na het succesvolle take-away menu komt chef-kok Joris Bijdendijk ook dit jaar voor kerst met een speciaal make-away formule. Voor €115 krijg je een 4-gangen menu voor 2 personen, waarbij je de gerechten alleen nog hoeft af te maken en op te dienen. En er is ook de mogelijkheid om uit te breiden naar 5 gangen. Ideaal!

Restaurant de Zusters – Maarssen
Van 24 tot 26 december verzorgd restaurant de Zusters een kerstmenu vol gerechten om te delen met ingrediënten van lokale leveranciers. Voor €50 heb je een kerstmenu te pakken. Feest!

Crisp – Heel Nederland
Ook bij online supermarkt Crisp kun je terecht. Niet alleen voor losse boodschappen, maar ook voor verschillende gangen of een volledig menu.

De goedheyd – Utrecht
Bestel voor kerstavond een verrassingsmenu of ga voor een heerlijk take-away menu bestaande uit vier gangen. Ook fijn: je kan ook nog losse gerechten bijbestellen.

Petossi – Haarlem
Een 5-gangen menu voor €75 p.p. met een speciale kerst glühwein, rillette van gans en toe witte chocolade. Op en top genieten dus!

Beluga – Maastricht
Dit restaurant heeft twee Michelinsterren en is een begrip in de stad. Ze leveren tijdens kerst een verschillende kerstmenu’s. Óók voor de kleintjes.

Rozemarijn – Maastricht
Met zijn gerechten, gebaseerd op de Franse keuken met invloeden van over de hele wereld, kookt Jeroen Raes de sterren van de hemel. Bestel zijn Christmas box voor €65!

Omdat restaurants niet open kunnen, bieden veel restaurants alternatieven voor kerst. Kijk bij jou in de buurt of restaurants iets ondernemen en support your locals!

beeld: iStock

kant-en-klaar kerstdiner - delicious