6x kookboeken tips voor onder de kerstboom

Niets zo heerlijk als in en goed boek verdwijnen naast de kerstboom. En wij doen dat natuurlijk het liefst met een heerlijk kookboek waarvan je zó geïnspireerd raakt, dat je meteen de keuken in duikt. Deze 6 kookboeken zijn stuk voor stuk genieten. Geef ze cadeau of houd ze lekker voor jezelf.

Raak alvast geïnspireerd voor kerst met deze kokos-kerstboommuffins.

Bakkers, bakken maar

Heel Holland Bakt-winnaar en delicious. vriend Rutger van den Broek heeft na een kleine tiental bakboeken en meer dan 700 recepten op zijn blog zijn 100 allerbeste recepten gebundeld. Denk aan taart, cake, koekjes, toetjes en veel meer voorzien van zijn heldere instructies en ‘lekkere’ foto’s.
Rutger bakt de 100 allerbeste recepten – Rutger van den Broek – Uitgeverij Carrera, € 29,99

Lees, leer en bak

Sinds de opening van zijn bakkerij in hartje Amsterdam is de naam Niemeijer een begrip. Issa’s boek over brood neemt je mee in zijn wereld. Van de basis van bloem en desem tot de perfecte knapperige korst en de allerbeste baguette. Lees, leer & bak brood als de beste.
Een boek over brood – Issa Niemeijer Brown – Uitgeverij Brandt, € 30,-

Simply delicious

Naast Yotam Ottolenghi floreert ook de Brits-Iraanse Sabrina Ghayour in het Midden-Oosterse kookboekenschap. In Simply deelt ze meer dan 100 nieuwe recepten bomvol smaak en kleur. Van lichte snacks tot rijke hoofdgerechten.
Simply – Sabrina Ghayour – Good Cook, € 25,95

Azië ten top

De culinaire schrijver Emma de Thouars reisde na haar studie een jaar door Azië om zoveel mogelijk rijst te eten. De inspiratie die ze opdeed, bundelde ze in haar eerste kookboek Amazing Asia. Van Taiwanese gestoofde kippenrijst tot loeihete noedels uit het Chinese Chongqing: het dikke boek staat vol comfortfood uit alle Aziatische windstreken.
Amazing Asia – Emma de Thouars – Nijgh Cuisine, € 29,99

Dishoom klassiekers

De Londense restaurantketen Dishoom is bekend om zijn rijke gerechten uit de keuken van het moderne India, geserveerd in een sfeer geïnspireerd op de oude cafécultuur van miljoenenstad Mumbai. Het boek Dishoom staat vol spannende Dishoom-klassiekers als de bacon naan roll, hun waanzinnige curry’s en de onweerstaanbare late night chili cheese toast.
Dishoom – Shamil Thakrar en Kavi Thakrar – Kosmos Uitgevers, € 34,99

Schoon aan de haak

Over vlees van duurzame herkomst lees je veel, maar over vis? Weinig. Al helemaal als het gaat om Nederlandse vis. Jacques Hermus neemt je in zijn boek Beet! verandering mee in de onderwaterwereld van zee- en zoetwater- vis. Niet alleen vertelt hij vol passie hoe je die het beste kunt bereiden, maar ook hoe te vangen en bewaren. Echt een boek voor liefhebbers van vis, als ingrediënt en als hobby.
Beet! – Jacques Hermus – Nijgh Cuisine, € 19,95

Tekst: redactie delicious. Beeld: iStock

kookboeken tips kerst - delicious