chocolade cupcakes met chocotopping

De culinaire vrijdagvraag van deze week gaat over de chocolade cupcakes uit delicious.februari 2010 (pag. 104).

Trudelies!

Daar ben ik weer… Mijn chocolade cupcakes, recept delicious. februari 2010, zijn ingestort =( Ze zagen er zo mooi uit in de oven (die ik op 160 graden had ingesteld) en ze waren gaar, geen beslag op de prikker. Maar ik had wel even een keer de oven open gedaan (na 20 minuten) om te controleren of ze al gaar waren. Dat waren ze toen nog niet. Vervolgens zijn ze op het rooster compleet ingestort, snif.
De mokka cupcakes uit hetzelfde nummer zijn overigens wel goed gelukt! Niet puntig! Mjammie! En de toppings zijn echt verrukkelijk! Kan ik deze toppings eigenlijk invriezen? Of gaan ze dan schiften?

Hartelijke groet,
Sandy

Culinair redacteur Trudelies Schouten tipt Sandy:

Ha Sandy,

Wat leuk dat je zo lekker aan het bakken bent! Wat er met die chocolade cupcakes is gebeurd, snap ik niet zo goed. Ik heb ze voor de foto namelijk zelf gebakken. Wat zou kunnen is dat het beslag iets dunner is dan die van bijvoorbeeld de mokka cupcakes. Je zou kunnen overwegen om het bakpoeder weg te laten. Er zitten namelijk twee eieren in, die met de zure room en het kloppen zorgen voor lucht in het mengsel. Het bakpoeder laat het dan misschien te ver rijzen. Was de satéprikker echt droog of toch nog vochtig? Ik druk er vaak op mijn vingers, heel kort, dan voel ik beter hoe de vering is en of ze gaar zijn. Je kon naderhand natuurlijk zien of de binnenkant nog klef was of echt droog.
De mokka cupcake was wel een van mijn favorieten! Wat betreft het invriezen; de cupcake zelf kan je wel invriezen. Van de topping weet ik het niet, maar dat zou best goed kunnen gaan. Het kan zijn dat je het na ontdooien nog een keer goed op moet kloppen als het iets korrelig zou zijn.

Nog veel plezier met bakken!

Hartelijke groeten,
Trudelies Schouten
Culinair redacteur delicious.