De maand mei zit er weer op en dit zijn de 5 populairste recepten die jullie massaal hebben gemaakt. Van frisse salades tot lente risotto en fluffy pancakes to die for! Heb jij ze al geprobeerd?
Ook onze 5 lekkerste burgers vielen bij jullie in de smaak!
risotto met prei en ansjovis
Je herkent het vast: één hap van een fijn bord risotto en je bent gelijk terug in Italië! Deze risotto met prei en ansjovis maak je met visfond. Een flinke schep mascarpone erop en klaar ben je, binnen 30 minuten. Geef er gestoomde broccoli bij, besprenkeld met notenolie, en strooi er nog wat gehakte hazelnoten overheen. Houd je van uitgesproken smaken? Stop er dan gerust wat meer ansjovis in! Minder fan van ansjovis, maar wel van spek? Dan is deze risotto met radicchio en gorgonzola iets voor jou.
groene maaltijdsalade met asperges en oude kaas
Proef de lente met deze frisse groene salade! Royaal gevuld met groene appel, groene asperges, geroosterde amandelen en Beemster Oud 30+! Lekkerder wordt 't niet.
Ook heel lekker: gevuld brood met Beemster Jong Belegen 30+.
Ook heel lekker: gevuld brood met Beemster Jong Belegen 30+.
Flammkuchen met muhammara, spinazie en amandel
Met flammkuchen kun je eindeloos variëren. Probeer deze versie met muhammara, spinazie en amandel eens.Ook lekker: flammkuchen met savooiekool.
Japanse soufflé pannenkoekjes
Soufflé pannenkoekjes: een kruising tussen een pannenkoek en soufflé. Het geheim? Meng flink wat geklopte eiwitten door je pannenkoekbeslag, zo worden ze lekker dik en súper fluffy.Probeer ook deze powerpancakes met amandel, boekweit en blauwe bessen.
zoete-aardappelquiche met feta
De combi zoete aardappel en feta is een gouden vondst! De quiche krijgt extra pit door tijm in het deeg en rozemarijn in de vulling. Lekker voor een feestelijke lunch of als hapje bij de borrel.
Weet je dat je zoete aardappels ook heel goed kunt vullen met pancetta en oude kaas?
Weet je dat je zoete aardappels ook heel goed kunt vullen met pancetta en oude kaas?