6x spareribs – onze favorieten!

Heerlijk gemarineerd vlees dat van het bot valt, daar kun je ons voor wakker maken. Dit zijn zes van onze favoriete recepten voor spareribs. En je weet het.. mes en vork zijn verboden! 

Geloof je ons als we je vertellen dat het bereiden van spareribs echt een makkie is? Gevalletje kind kan de was doen, je schuift ze namelijk de oven in en dan is het enkel een kwestie van wachten. Voor boterzachte, malse spareribs die van het bot vallen, moet je het vlees namelijk heel langzaam garen. Dat doe je of op de barbecue (indirecte hitte) of in de oven op een lage temperatuur.

Waarom je het vlies van spareribs moet verwijderen

Aan de holle kant van de ribben zit een heel dun vliesje dat je eraf moet trekken. Doe je dit niet, dan worden je spareribs taai, en niemand zit te wachten op een schoenzool van de bbq. Doe wat zout op je vingertoppen voor extra grip, en trek het vlies eraf voordat je begint met de bereiding. Je kunt ook de botte kant van een mes gebruiken en het lemmet tussen het vlies en het eerste bot wurmen. Dan heb je een makkelijk beginnen, en kun je het vlies er beter afhalen.

Dry rub

Geef spareribs extra veel smaak met een dry rub; dat is een mengsel van zout en specerijen waarmee je de spareribs inwrijft. Je masseert als het ware smaak in het vlees. Dek het hierna af en laat het zeker een paar uur marineren in de koelkast.

6x onze favoriete spareribs

kruidige spareribs met ananas-hoisinglazuur
Overal staan sappige spareribs op het menu. Die wil je thuis ook maken! Maar hoe? Probeer deze kruidige spareribs met ananas-hoisinglazuur, zó lekker! Om je vingers bij af te likken (letterlijk!).
naar recept
kruidige spareribs | delicious
ierse spareribs met whiskymarinade
Netflix-avond? Mocht je verslingerd zijn aan het nieuwe seizoen van House of Cards, dan weten wij hoe je ze in stijl kijkt. Met een flink bord sticky spare ribs van Freddy’s op schoot. Deze ribs zijn natuurlijk niet echt van Freddy, maar wel reuze smaakvol doordat de smaak van de whisky zich diep concentreert in het vlees.
naar recept
ierse spare ribs met whiskymarinade
curry met spareribs
Kardemom, korianderzaad, kerrieblad, steranijs, venkelzaad en kaneel: deze specerijen komen steeds terug in de verrukkelijk smakende curry’s van Sri Lanka. De varkensrib-curry wordt nog lekkerder als je hem na het stoven een nacht laat staan en ’m de volgende dag weer warm maakt in de oven.
Wil je elke dag wel curry eten? Kijk in het grote curry-dossier van delicious.
naar recept
varkensrib-curry - delicious
spareribs met appel-honingsaus
Zelf spareribs maken is natuurlijk het allerlekkerst! En.. als we spareribs eten is bestek verboden! Dit supermalse vlees met rokerig-zoete korst eet je met je handen.
Maak ook eens deze Spaanse spareribs!
naar recept
Spareribs - delicious
spaanse spareribs met sherry
Sherry, saffraan en gerookt paprikapoeder zijn niet genoeg om deze spareribs onze favoriet te maken. Daarom krijgen de ribben na het bakken een opkikker van munt, peterselie, komijn en amandelen. Je gaart de ribben low & slow in een oven van 120º waardoor het vlees heerlijk mals wordt.
naar recept
spareribs met rabarberchutney en stamppotje rucola
Een superfijn duo: spareribs en rabarberchutney. Terwijl de spareribs op de bbq of in de oven garen, bereid jij de chutney. Easy!
Probeer ook deze kruidige spareribs met ananas-hoisinglazuur.
naar recept
spareribs chutney rabarber - delicious

Wil je een keertje iets anders proberen dan spareribs? Ga dan voor deze Vlaamse shortribs

kruidige spareribs | delicious