Heerlijk gemarineerd vlees dat van het bot valt, daar kun je ons voor wakker maken. Dit zijn zes van onze favoriete recepten voor spareribs. En je weet het.. mes en vork zijn verboden!
Geloof je ons als we je vertellen dat het bereiden van spareribs echt een makkie is? Gevalletje kind kan de was doen, je schuift ze namelijk de oven in en dan is het enkel een kwestie van wachten. Voor boterzachte, malse spareribs die van het bot vallen, moet je het vlees namelijk heel langzaam garen. Dat doe je of op de barbecue (indirecte hitte) of in de oven op een lage temperatuur.
Waarom je het vlies van spareribs moet verwijderen
Aan de holle kant van de ribben zit een heel dun vliesje dat je eraf moet trekken. Doe je dit niet, dan worden je spareribs taai, en niemand zit te wachten op een schoenzool van de bbq. Doe wat zout op je vingertoppen voor extra grip, en trek het vlies eraf voordat je begint met de bereiding. Je kunt ook de botte kant van een mes gebruiken en het lemmet tussen het vlies en het eerste bot wurmen. Dan heb je een makkelijk beginnen, en kun je het vlies er beter afhalen.
Dry rub
Geef spareribs extra veel smaak met een dry rub; dat is een mengsel van zout en specerijen waarmee je de spareribs inwrijft. Je masseert als het ware smaak in het vlees. Dek het hierna af en laat het zeker een paar uur marineren in de koelkast.
6x onze favoriete spareribs
Probeer ook deze kruidige spareribs met ananas-hoisinglazuur.
Wil je een keertje iets anders proberen dan spareribs? Ga dan voor deze Vlaamse shortribs