Oeps, per ongeluk iets te veel munt gekocht en dreigt het nu te verleppen in de koelkast? Maak je niet druk: munt is zó veelzijdig dat je er alle kanten mee op kunt. Daarom hebben we hier 13 recepten waarin je die extra bos munt heerlijk kan opmaken.
Munt doet het namelijk geweldig in talloze gerechten. Je kent het natuurlijk als finishing touch – een paar blaadjes als frisse garnering op een dessert of cocktail. Maar je zal het ook wel kennen van bijvoorbeeld een frisse munt-yoghurt bij gegrilde groenten, een kruidige saus bij vlees of vis, of een zomerse salade die meteen opleeft door die groene blaadjes. Zelfs in zoete gerechten, van ijs tot chocolade, geeft munt nét dat sprankelende accent. Dus: niet laten verleppen in de koelkast, maar lekker gebruiken!
Deze gegrilde courgettes met munt-brooddressing, krokant zuurdesem en courgettebloemen zijn een zomerse showstopper voor lunch of een groen bijgerecht.
naar receptHeb je zin in mediterraanse romige smaken met een frisse twist? Dan is deze tomatensoep met fetaroom en munt de perfecte optie. Binnen 30 minuten zet je deze gezonde, smaakvolle kom comfortfood op tafel – alsof je er uren aan hebt besteed.
naar receptLabne is niet voor niks zo populair: net als burrata is het een maagdelijk witte basis voor in dit geval friszoete verse doperwtjes. Zomer ten top.
naar receptOpgeklopte romige geitenkaas wordt lekker luchtig. Een super combi met de frisse en pittige mangosalsa.
naar receptTagliatelle wordt vaak geserveerd met een bolognese. Een waanzinnig rijke vleessaus die veel liefde en tijd kost. Wij hebben een vlug en vegetarisch alternatief: een frisse, romige saus gemaakt van de klassieke combinatie doperwten en munt.
naar receptBak eens een boerencake met blauwe bessen en een te lekkere citroen-muntsiroop. Heel fris en verrassend! Psst… voor een extra zonnig gevoel gaat er ook nog een vleugje kokos door het beslag.
naar receptSpruitjesliefhebbers opgelet! Chef-kok Dave Verheul van The Town Mouse in Melbourne tovert met lekkere seizoensproducten. Inspiratie voor vanavond of voor het kerstdiner: gebakken spruitjes met citroen, munt en karnemelk.
naar receptGeen tomaat maar linzen, groene paprika, bimi en snijbiet zijn de basis van deze groene eenpanner. Gezond, vullend en verrassend!
naar receptWij maken mooie garneringen van de gesmolten chocolade, zoals mooie -krullen, -flinters en chocoladeblaadjes. Of maak een lekkere extra taart en glazuur deze af met de chocolade die je overhoudt.
naar receptJuist nu wil je zoveel mogelijk buiten zijn, easy koken en ongecompliceerd lekker eten. Wij serveren je daarom deze onweerstaanbare amandeltaart met bessen. Relax, het wordt sowieso lekker.
naar receptZomer of winter, warm of koud, gerechten uit de Indiase keuken zijn altijd lekker! Bak deze kruidige Indiase samosapastei met pittige aardappel-doperwtenvulling en maak er frisse muntyoghurt bij. Maak de samosa met homemade deeg of neem kant-en-klaar deeg voor hartige taart of pizza.
naar receptIn het land van oorsprong Tunesië een klassieker en hier nu een trend, waarop talloze variaties mogelijk zijn. Zoals deze met venkel en gekonfijte citroen.
naar receptOld school aardappel- en groentekoekjes worden helemaal new school na een upgrade. Lekker bij brunch, lunch of ’s avonds. Deze ricottakoekjes zijn heerlijk als lunch, maar ook als bijgerecht ’s avonds.
naar receptLees ook eens: BLOG – munt in heel veel smaken












