Met deze 5 meringue recepten ben je wel even zoet

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Meringue: hét dessert voor de echte zoetekauw. En het leuke is, je kan er alle kanten mee op. Bij elke gelegenheid past wel een meringue. Hierbij onze top 5 + de nodige tips & tricks.

Word een echte meringue expert met deze tips & tricks.

meringue-semifreddo

Hemels: zacht smeltende semifreddo, met een crunchy bite van de meringuekruimels. Niemand die gelooft dat dit nagerecht in 10 (!) minuten is gemaakt. Ideaal voor een easy doordeweeks dessert of als afsluiter van een lang weekend met vrienden!

>> naar recept 

 

citroen-meringuemousse | delicious

citroen-meringuemousse

Mmm… Wat is deze citroen-meringuemousse luchtig! Wanneer je geen crème-brûléebrander hebt, kun je het eiwit ook goudbruin branden onder de hete ovengrill. Blijf er wel bij, het gaat snel!

>> naar recept 

 

Merinques_Frambozenzoentjes

frambozenmeringues

Luchtige wolken van eiwit en suiker worden deze heerlijke frambozenmeringues. Crispy aan de buitenkant en vanbinnen nog een beetje zacht en chewy. Voor deze meringues gebruiken we onze eigen jam.

>> naar recept

 

meringue met chocolade & hazelnootlikeur - delicious

meringuetaart met chocolade & hazelnootlikeur

Dé showstopper van de avond? Deze meringuetaart met chocolade & hazelnootlikeur! Laagje meringue, laagje room en fruit, laagje meringue, laagje room en fruit, laagje meringue… de taart heeft maar liefst 6 lagen en heerlijke chocokrullen on top! Als je het recept volgt, is de meringuetaart verbazend makkelijk om te maken!

>> naar recept

 

pistachemeringues met aardbeien- delicious

pistachemeringues met romige aardbeienvulling

Het maken van deze pistachemeringues is een secuur werkje, maar oh wat zijn ze heerlijk! Een flinke dot zoete aardbeienroom maakt de luchtig gebakken meringues helemaal af. Tip: gebruik poederkleurstof om de meringues een kleur te geven, vloeibare kleurstof kan het mengsel laten schiften.

>> naar recept 

 

Bekijk deze video en leer stap voor stap meringues maken.

 

Ben je vegan? Ook dan hebben we een heerlijk meringue recept. Bekijk deze video en ontdek hoe je ze precies maakt.

pistachemeringues met aardbeien- delicious