4x courgettesoep – recepten die je iedere dag van het jaar wil maken

Courgettesoep is een allemansvriend: hij doet ’t het hele jaar goed en valt bij iedereen in de smaak. Zeker als je kijkt naar de soepjes in ons archief: lekker, verrassend en goed vullend.

Geef jij je courgettesoep graag een pittige kick, dan ga je voor de variant met chili-yoghurt en sesam. Deze is superlekker en ook nog eens een plaatje om naar te kijken. Op zoek naar een fris soepje? Maak dan de courgette-citroensoep met zalm en kleed ‘m aan met gratinbroodjes.

Of ga voor een van de andere recepten. Onderstaande soepen lenen zich perfect als maaltijd en heb je wat over, dan kun je de volgende dag je geluk op bij de lunch.

4 x courgettesoep

courgettesoep met chili-yoghurt en sesam
Deze courgettesoep van Janneke is echt lekkere soep én ziet er prachtig uit. Vooral de chili-yoghurt is er bijzonder bij.
Wil je zelf de chili-olie maken? Dat is heel eenvoudig. Zet neutrale olie met 1 el chiliflakes of 2 gebroken gedroogde chilipepers 30 min. op zo laag mogelijk vuur. Laat de pepers in de olie afkoelen en zeef de olie daarna. Blijft donker en koel bewaard maanden goed.
naar recept
zomerse soep Courgettesoep met chiliyoghurt en sesam_preview
doperwten-courgettesoep met parmezaanse kaas
Deze frisse doperwten-courgettesoep past perfect bij dit heerlijke zomerse weer. Ook fijn: je kunt ‘m tot 12 uur van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Pauline Weuring (van de foodblog Uit Pauline’s Keuken) kookt dit delicious. recept ook, maar dan met een twist. Zij vervangt onder meer de doperwten in dit recept met spinazie.
naar recept
doperwten-courgettesoep-delicious
frisse courgette-citroensoep met zalm & gratinbroodjes
Ceviche staat voor het ‘garen’ van rauwe vis in zuur, meestal in citroen of limoensap. Het zure sap maakt de vis mals, sappig en heerlijk fris. Een echte zomerbereiding dus die heerlijk smaakt bij courgettesoep!
naar recept
courgette-erwtensoep met kruidenomelet
Zet speciaal voor ‘Meatless Monday’ deze courgette-erwtensoep met kruidenomelet op tafel. Liever alvast voorbereiden voor morgen? Koud is ‘ie ook heel lekker, dus een lunch is zo gemaakt.
naar recept
courgette erwtensoep omelet - delicious

Bekijk ook: 37x courgette: de ultieme lijst als je inspiratie zoekt voor een bijpassend gerecht

zomerse soep Courgettesoep met chiliyoghurt en sesam_preview