5x inspiratie voor glutenvrij koken

Ben je glutenintolerant? Geen zorgen! Ook zonder gluten is het mogelijk om heerlijk te koken. Ga bijvoorbeeld voor forel uit de oven met zuurkool en botersaus of curry met pompoen en bietjes. Tip: serveer bij de curry bloemkoolrijst in plaats van gewone rijst.

Kijk hier voor 7x vegan favorieten!

 

quinoa-risotto glutenvrij | delicious

quinoa-risotto met paddenstoelen en hazelnotengremolata

Deze glutenvrije quinoa-risotto zit vol gezonde stoffen: plantaardige eiwitten, vitaminen, vezels en mineralen uit quinoa en onverzadigde vetten uit hazelnoten en olijfolie.

>> naar het recept

 

steaks van rodekool | delicious

rodekool steaks, gerookt, gemarineerd en geroosterd

Gestoofde rodekool met appeltjes kent bijna iedereen. Toch komt de pittige smaak van de kool beter tot z’n recht als je dikke plakken rookt, pekelt én roostert. Het resultaat is ‘n tikje rokerig, fris-zuur met knapperige buitenste bladeren.

>> naar het recept

 

forel uit de oven met botersaus en zuurkool

Deze forel uit de oven is geïnspireerd op de stoere Oostenrijkse Alpenkeuken. Heerlijk met zuurkool en romige botersaus!
Visliefhebber? Maak ook eens deze gestoomde zeebaars uit de oven.

>> naar het recept

 

aubergine-kikkererwtensalade met fetadressing - delicious

aubergine-kikkererwtensalade met fetadressing

Doordeweeks snel maar wel gezond eten? Met aubergines en kikkererwten maak je in supertempo deze geweldige salade. Geen ingewikkelde ingrediënten en in 20 min. klaar. En nog vega en glutenvrij ook!
Gek op alles met aubergine? Je kunt ze ook heel goed vullen, bijvoorbeeld met vegagehakt! Of check deze lijst: recepten met aubergine in de hoofdrol! De 17 beste gerechten.

>> naar het recept

 

vegetarische curry - delicious

vegetarische curry met pompoen en bieten

In deze vegetarische curry gaat een flinke dosis kruiden en pompoen. Tegenwoordig is pompoen het hele jaar door goed te verkrijgen in de winkel dus ben je niet langer seizoensgebonden. Zin in meer pompoen? Maak dan deze pompoenhummus met kipsalade.

>> naar het recept

 

 

steaks van rodekool | delicious