Ben je glutenintolerant? Geen zorgen! Ook zonder gluten is het mogelijk om heerlijk te koken. Ga bijvoorbeeld voor forel uit de oven met zuurkool en botersaus of curry met pompoen en bietjes. Tip: serveer bij de curry bloemkoolrijst in plaats van gewone rijst.
Kijk hier voor 7x vegan favorieten!
quinoa-risotto met paddenstoelen en hazelnotengremolata
Deze glutenvrije quinoa-risotto zit vol gezonde stoffen: plantaardige eiwitten, vitaminen, vezels en mineralen uit quinoa en onverzadigde vetten uit hazelnoten en olijfolie.
rodekool steaks, gerookt, gemarineerd en geroosterd
Gestoofde rodekool met appeltjes kent bijna iedereen. Toch komt de pittige smaak van de kool beter tot z’n recht als je dikke plakken rookt, pekelt én roostert. Het resultaat is ‘n tikje rokerig, fris-zuur met knapperige buitenste bladeren.
forel uit de oven met botersaus en zuurkool
Deze forel uit de oven is geïnspireerd op de stoere Oostenrijkse Alpenkeuken. Heerlijk met zuurkool en romige botersaus!Visliefhebber? Maak ook eens deze gestoomde zeebaars uit de oven.
aubergine-kikkererwtensalade met fetadressing
Doordeweeks snel maar wel gezond eten? Met aubergines en kikkererwten maak je in supertempo deze geweldige salade. Geen ingewikkelde ingrediënten en in 20 min. klaar. En nog vega en glutenvrij ook!Gek op alles met aubergine? Je kunt ze ook heel goed vullen, bijvoorbeeld met vegagehakt! Of check deze lijst: recepten met aubergine in de hoofdrol! De 17 beste gerechten.
vegetarische curry met pompoen en bieten
In deze vegetarische curry gaat een flinke dosis kruiden en pompoen. Tegenwoordig is pompoen het hele jaar door goed te verkrijgen in de winkel dus ben je niet langer seizoensgebonden. Zin in meer pompoen? Maak dan deze pompoenhummus met kipsalade.