5x culipodcasts waar we oren naar hebben

Wij kookfans zwijmelen het liefst weg bij heerlijke podcasts over eten. Van een podcast over chocolade tot eentje met onze favoriete chefs; met deze podcastlijst ben je wel even zoet. Je vindt de podcasts in je favoriete podcastapp of via de site.

Kookgeluiden – delicious.

We verwijzen je graag door naar onze eigen podcast. Hoofdredacteur Maureen Belderink neemt ons elke aflevering mee in mooie verhalen van o.a. adjunct-hoofdredacteur en vinoloog Minta Nicolai en culi-redacteur en kok Merijn Tol. Een podcast boordevol tips en tricks over allerlei ingrediënten en eten. Zo vertelt Merijn Tol alle over uien en hebben we het uitgebreid over tiramisu, vanuit de keuken van bakkoningin Dosia Brewer. Van koken met bier tot uitgebreid stoven; je hoort het allemaal in kookgeluiden.

Cheft – Hiske Verspille

In deze podcast gaat culi-recensent Hiske Verspille van de Volkskrant in gesprek met Amsterdamse topkoks zoals Joris Bijdendijk en Yvette van Boven.  De visie van Hiske is daadkrachtig: hoe meer je weet, hoe meer je proeft. Deze instelling hoor je terug als ze de koks het hemd van het lijf vraagt en net zolang blijft doorvragen totdat we het gerecht zelf beginnen te proeven. Zo leren we nieuwe gerechten koken, krijgen we tips en tricks en nemen we een kijkje in het leven van de koks. Een win-winsituatie als je het ons vraagt.

Wat schaft de podcast? – Jonas Nouwen en Jeroen Doucet

Deze twee food-fanaten luchten hun hart over alles wat te maken heeft met eten. Wat schaft de podcast is er voor iedereen. De enthousiaste thuiskoks, de food-fan die wil weten wat hij eet en zelfs professionele chefs hebben wat aan Jonas en Jeroen. Het doel van de podcast is simpel; hun liefde voor koken en eten delen met een groot publiek. De podcast heeft zelfs zijn eigen site met achtergrondinformatie, recepten en winacties. Van een Koreaanse BBQ tot de Hollandse gehaktbal: met wat schaft de podcast zit je goed.

Burnt toast – Michael Harlan Turkell

Al drie jaar lang legt Michael in deze podcast onze voedselcultuur onder de loep. Namens food52, de website vóór en dóór kookliefhebbers, onderzoekt hij elke keer opnieuw onze cultuur, ons eten en communicatie. Eten is immers meer in ons leven verwikkeld dan we denken. Waar is de grap van de slippende banaan ontstaan? En waarom gooien we met tomaten? Ontdek in Burnt Toast het achterliggende verhaal van voedsel wat we dagelijks eten.

The Slow Melt

Na het luisteren van deze podcast weet je alles over chocolade. De podcast bespreekt naar de cacaoboon en de chocoladereep, naar smaak en psychologie. Waar komt chocolade vandaan en waar betalen we voor? Deze vragen worden uitvoerig beantwoord. De inspiratie achter The Slow Melt is de diversiteit aan connecties, want vanuit chocolade wordt in de podcast de wereld onderzocht en bekeken. Zodra je chocolade beter begrijpt, kunnen waarderen waar we van houden en de makers supporten. Het is informatief, vermakelijk en je krijgt daarna spontaan zin in een reep chocolade. Gelukkig mag dat in de decembermaand.

Bron en beeld: dagennacht, watschaftdepodcast, food52, theslowmelt, iStock.

culi podcast - delicious