5x bonen uit blik in een handomdraai

De maaltijden in dit lijstje hebben één ding gemeen: bonen uit blik als ingrediënt en tóch een delicious. maaltijd. Maak eens cannellinirisotto of een vega chili met doperwten en kidneybonen. Ook handig: alle maaltijden staan binnen no time op tafel. 

Heb je iets langer de tijd? Maak dan ook eens deze lamsschenkels met borlottibonen, pittige sojakip met mais-zwartebonensalsa of wraps met chilistoof.

 

gehaktspiesjes met tomaten-bonensalade | delicious

gehaktspiesjes met tomatenbonensalade

Gehaktspiesjes én tomatenbonensalade. Met dit recept heb je in no time een gevarieerd hoofdgerecht op tafel staan.

>> naar het recept

 

vega chili doperwten-delicious

vega chili met doperwten en kidneybonen

Chili sin carne: vegetarisch comfort food. Deze variant maakten we met doperwten en kidneybonen. Want ook als je vegetarisch eet kun je genieten van chili. Toch liever met vlees? Maak deze verrassende stoof!

>> naar het recept

 

varkenskarbonade met salie, pancetta en witte bonen

Mediterrane invloeden in dit recept met karbonades, grote witte bonen en salie. Dat heb je gewoon nodig als het buiten stormt en regent! Of ben je zo’n type dat de bbq nog heeft staan? Gril de karbonades dan buiten op de barbecue en maak van de bonen, pancetta, fijngesneden salie, citroen en olijfolie een salade erbij. Een heel grote zak salie in huis voor dit recept? Maak morgen dan gratin met salie!

>> naar het recept

 

choco chili - delicious

Mexicaanse zwarte-bonenchili met chocolade

Misschien wel een van de meest populaire comfort food gerechten: chili con carne. Een pittige rode stoofpot met pepers en kruiden. Over de oorsprong is niet iedereen het eens. Ook de ingrediënten verschillen per streek. 

>> naar het recept

 

cannellinirisotto met rucola en saucijs | delicious

cannellinirisotto met rucola en saucijs

Deze risotto gevuld met cannellinibonen en saucijs is het ideale comfort food. Deze variant van Janneke Philippi zet je ook nog eens binnen een half uur op tafel. En ja, om een echt lekkere risotto te maken, is heel veel roeren in de pan essentieel. Maar: dat is stiekem best rustgevend!

>> naar het recept

cannellinirisotto met rucola en saucijs | delicious