Koken in de tijden van Corona – red de horeca!

Red de horeca! Dat is het devies. Want voor ons is het jammer dat we even niet uit eten kunnen, maar voor de horeca ondernemers zelf is het een regelrecht drama.  Daarom eten we vandaag uit solidariteit met de horeca aan eigen eettafel. En hoe gaat het met de hamster  eh pardon: desemstarter?

Lees alle afleveringen van het dagboek tot nu toe

Dag 9 – #reddehoreca en het voederschema van de hamster

Eerst even hoe het verder ging met de desemstarter (lees hier waarom ik die vergelijk met een hamster). Blij verrast keek ik  ’s morgens in mijn bakje: bubbels! ‘Gefeliciteerd!’, juichte Dosia toen ik de foto appte. Waar ik gisteren nog dacht dat de hamster zou overlijden door het niet volgen van het voedingsschema, had ik vandaag weer hoop. Netjes voedde ik hem 2x met water en mijn (laatste) bloem en 12 uur tussenpauze. Halverwege de dag deelde Dosia de foto van haar eindresultaat. Dit ga ik ook doen. Let maar op!

 

desembrood
Foto: Dosia Brewer

 

Uit eten aan eigen keukentafel

Waar ik normaal vaak buiten de deur eet, is dat nu niet meer mogelijk. Niks erg natuurlijk. Maar ik mis de gezelligheid. Voor de restaurants zelf is de Corona-crisis natuurlijk een drama. Het duurde denk ik een dag of 2 of horeca-ondernemers ontdekten en masse het afhalen en brengen en riepen via social media op hen te steunen in bange dagen. Nu ben ik normaal tegen maaltijdbezorgdiensten omdat

 

  1. Het eten niet meer lekker is als het aankomt
  2. Je best veel geld kwijt bent voor dat lauwe, half verlepte maaltje
  3. Ze misbruik maken van bezorgers die heel weinig verdienen en onder slechte voorwaarden werken
  4. Het eten niet uit echte restaurants komt maar uit ‘dark kitchens
  5. Ik wel geld overheb voor een gezellige avond uit met alles erop en eraan. Maar niet voor diezelfde maaltijd thuis

 

 

Restaurantje spelen

Maar goed, nood breekt wet en ook mijn principes zette ik gelijk opzij voor échte horeca-ondernemers. Solidariteit! En dus vierden we het weekend met een sjiek diner van een restaurant in mijn buurt. Om ze te matsen haalde ik het ook nog zelf op. Heerlijk want van al dat gekook van de afgelopen dagen kon ik wel even een break gebruiken. Tom Ka Kai, steak tartare, spitskool met romescosaus, pasta met paddenstoeltjes; echt lekker (voor aan de keukentafel). En zie je deze foto voor 2 personen? Precies, de lunch voor de volgende dag zat alweer gebeiteld.

Lees ook andere afleveringen van het dagboek van Maureen 

Maureen