Salad Days van Ajda Mehmet wint de delicious. publieksprijs 2021

De afgelopen weken is er massaal gestemd op jullie favoriete kookboeken voor de delicious. publieksprijs 2021. Zes fantastische boeken waren genomineerd, maar er kan er maar één de winnaar zijn. And the winner is… Salad Days van Ajda Mehmet! Met maar liefst 27% van de stemmen gaat Salad Days er met de felbegeerde prijs vandoor.

And the winner is… Salad Days!

Dat Ajda als foodstyliste een fijn oog voor esthetiek heeft, zie je in de mooie, verzorgde manier waarop ze kookt en de precisie in haar receptuur. Salades zijn publieklievelingen maar ze ècht lekker maken is een kunst die Ajda als geen ander verstaat.

De salades in Salad Days zijn volwaardige maaltijden met smaken op hoog niveau. Verrassend èn heel goed te doen voor iedereen. Ajda is een echt vakvrouw. De recepten kennen veel contrasten en verschillende texturen, en dat maakt haar salades fantastisch.

De shortlist

Op de shortlist voor de publieksprijs stonden nog vijf kookboeken van het afgelopen jaar die volgens ons perfect passen bij delicious. De namen: Smaak van Restaurant Yerba, Mijn Recepten van London Loy, Van het land op het bord van Restaurant De Kas, Veggies & Fish van Bart van Olphen en Amazing Asia van Emma de Thouars.

De strijd was tot het laatste moment spannend en de verschillen bleven klein. Maar uiteindelijk kan er maar een de winnaar zijn van de delicious. publieksprijs 2021.

Ajda, van harte gefeliciteerd! En stay tuned, want binnenkort plaatsen we een van de lekkerste recepten uit het boek.