4 Toffe nieuwe kookboeken die je wil hebben

Elke week komen nieuwe kookboeken uit, maar welke zijn écht het kopen waard? In dit artikel tippen we 4 toffe nieuwe kookboeken die je wil hebben of cadeau kan geven.

4 Toffe nieuwe kookboeken

  • All inclusive aan de keukentafel – Jonneke de Zeeuw
  • Wereldwijd Borreltijd – Susan Aretz
  • NOMNOMNOM – Dorothy Porker
  • Patisserie van de bakker – Issa Niemeijer-Brown

All inclusive aan de keukentafel

Jonneke de Zeeuw ken je misschien al van haar blog Mooncake waarop ze culinaire schatten van over de hele wereld tipt. Ze vertelt over de parels waar je gegeten moet hebben en die tot haar grote verbazing vaak onterecht onderbelicht zijn.

In haar boek All Inclusive aan de keukentafel deelt ze geen adressen, maar haar blik op diversiteit in het culinaire landschap. Of je nu opgroeide met sellou, sekihan of beschuit met muisjes bij geboortes, madame-jeanette door je stamppot doet of al in huilen uitbarst bij de aanblik: dit boek is voor iedereen.

All inclusive aan de keukentafel • Jonneke de Zeeuw • Kosmos, € 7,99

Wereldwijd Borreltijd

Borrelen kan Susan Aretz als de beste. Zo goed, dat ze er maar liefst twee boeken van maakte. Borreltijd, de eerste, en haar tweede telg Wereldwijd Borreltijd, met borrelhapjes uit alle windstreken. Denk aan verrassende hartige hapjes als Indiase crackers, Vietnamese banh mi chien tom, smeuige borrelboters, spannende cocktails én mocktails.

Wereldwijd Borreltijd • Susan Aretz • Fontaine Uitgevers, € 22,99

NOMNOMNOM

Een boek met als titel het geluid van genieten móet wel lekker zijn. Dorothy Porker, bekend van haar originele foodblog Vette Sletten, deelt haar recepten met invloeden uit de hele wereld, denk linguine met Koreaanse gochujang, room en kaas. Haar gerechten staan meestal in een half uur op tafel en zijn voorzien van prachtige foto’s. Nomnomnom is gevuld met meer dan vijftig recepten die laten zien dat eten vooral lekker en leuk is. Origineel, sprankelend en humoristisch.

NOMNOMNOM – Dorothy Porker – Nieuw Amsterdam, € 24,99.

Patisserie van de bakker

Na een boek over brood heeft Issa Niemeijer-Brown nu een boek over patisserie gemaakt. Waar de meeste patisserieboeken bekend staan om hun precisiewerk en moeilijkheidsgraad, gaat dit boek juist over eenvoud. Over perfecte krokante taartkorst, smeltende chocoladebrownie en de citroencrème van je dromen.

Patisserie van de bakker – Issa Niemeijer-Brown Uitgeverij Brandt, € 30

nieuwe kookboeken