fijne kookboekentips

Het is weer hoog tijd voor een aantal goede boekentips. Van praktische recepten van de huishoudschool tot een bundeling van columns die ervoor gaan zorgen dat jij een restaurantcriticus kan worden. Hier komen ze! 

Nog zo’n fijne tip: Kookbijbel van Niki Segnit.

De Elisabeth
In een tijd van fitgirls en vegan bloggersboeken is De Elisabeth een warm bad. Praktische recepten van de huishoudschool, dat is het begin van alles. Want zo leren we uit het aardappelhoofdstuk: de soesaardappels, wie kent ze nog? (aardappelpuree met bloem en ei, in balletjes gefrituurd) Of een wijnrijstpudding? Risotto die een uur de oven in moet, dat doen we tegenwoordig anders. Maar toch blijft het een verzameling Hollands kookwerk waar we graag uit blijven putten.

De Elisabeth, onder redactie Jonah Freud, Carrera culinair, €29,99. Online te koop bij bijvoorbeeld bol.com.

DeElisabeth-deliciousmagazine

Expert aan tafel
Dat is culinair journalist Hilary Akers en dat maakt ze jou ook als je dit boek leest. Op spitsvondige en entertainende wijze bombardeert ze ons met pannen vol kennis en info, van sauzen tot specerijen, van kinderen aan tafel tot thuisgevoel, ambacht en gastrofysica (eetwetenschap). En de verrassende conclusie dat je in restaurantkritieken één woord nooit mag gebruiken: lekker. Dat is volgend Hilary gemakzuchtig: beter leg je uit met goede argumenten. 
Dan beslist je lezer wel of het lekker is of niet.

Expert aan tafel, Hilary Akers, Nijgh Cuisine €20,00. Online te koop bij bijvoorbeeld bol.com.

ExpertaanTafel-delicious

TEKST MERIJN TOL

DeElisabeth-kookboek-delicious