Dosia Brewer komt met allereerste vegan bakboek: Dosia bakt vegan

Je kent haar vást al uit ons magazine: culinair redacteur Dosia Brewer heeft voor delicious. al ontelbaar heerlijke recepten gecreëerd. Nu komt ze met haar allereerste kookboek, en wel een vegan bakboek!

Wij mogen nu al het cover-recept van het boek weggeven: deze ananas-meringuetaart wil je maken

Lekker staat voorop
Dosia bakt vegan is voor iedereen die houdt van bakken en niet altijd dierlijke producten wil gebruiken. In haar vegan bakboek vind je cakes, koekjes, taarten en allerlei soorten gebak – zowel zoet als hartig. Dosia vind het belangrijk om minder dierlijke producten te gebruiken, maar een lekkere smaak staat voorop. En bij bakken hoort daar soms ook een royale schep zoet of een flinke lik vet bij.

Dosiabaktvegan-deliciousmagazine

Vegan bakken is niet moeilijk
Vegan bakken is anders, maar minstens even lekker, aldus Dosia. Wat Dosia als basis voor haar vegan baksels gebruikt? Noten geven romigheid, kokos is een goede vervanger voor boter, room en eieren, rijsmiddelen zoals bakpoeder, baksoda en lijnzaad maken haar baksels luchtig en appelmoes en tofu geven binding. Aha!

Meer dan 100 recepten & superslimme baktechnieken
En wat dacht je van de ontdekking van aquafaba, een chic woord voor kikkererwtennat? Dit goedje maakt het mogelijk om vegan meringues en schuimtaarten te bakken. En: die smaken bijna hetzelfde als meringues gemaakt met eieren! In Dosia bakt vegan laat Dosia zien dat lekker vegan bakken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Onze favorieten uit het boek: de gedraaide cranberry-frambozenkrans, de worteltjestaart met zoete aardappel en stiekem nog veel meer! Met meer dan 100 recepten laat Dosia in haar boek zien hoe je lekker vegan bakt. En dat is niet alles: haar boek staat ook vól superslimme baktechnieken. Zodat jij binnenkort ook een super-vegan-bakker bent!

Dosiabaktvegan-ananasmeringuetaart-deliciousmagazine

Over Dosia Brewer
Dosia schrijft al jaren receptuur voor uiteraard delicious. magazine, maar ook: Margriet en Seasons. Haar specialiteit is bakken en het experimenteren hiermee. Dosia bakt vegan is haar eerste kookboek, en tegelijkertijd ook het allereerste vegan bakboek in Nederland!

Dosia bakt vegan van Dosia Brewer is voor €29,99 te koop in de boekhandel of online, bijvoorbeeld bij bol.com.

BEELD: ERIC VAN LOKVEN

Dosiabaktvegan-gedraaidekrans-deliciousmagazine