rode, roze en witte sangria

Het ultieme zomerdrankje: sangria. Deze Spaanse versie van bowl of punch kun je maken met zowel witte wijn en rode wijn, als met rosé.

Lees ook: zo maak je thuis je eigen wine slushy! 

Zoveel Spanjaarden, zoveel sangriarecepten. Iedere familie en elk restaurant heeft haar eigen versie. Zo delen we hieronder een recept voor onze delicious. sangria met witte wijn, maar je kunt natuurlijk ook voor de meer klassieke sangria met rode wijn gaan, of het fruit mixen met rosé.

rode sangria: Cabernet sauvignon, Merlot, Rioja, Zinfandel en Shiraz lenen zich goed voor rode sangria. Kies voor fruit met een sterke smaak, zoals sinaasappel, appel, perzik of ananas. Voor een extra kick kun je brandy, rum of grand marnier toevoegen en voor de prik kun je spa rood, fanta of sprite gebruiken.

rosé sangria: rosé combineert heel goed met aardbeien, nectarines, frambozen en citroen. Houd je van zoet en wil je de sangria iets sterker maken? Voeg dan sinaasappellikeur toe. Liever iets minder zoet? Kies dan voor wodka. Een paar blaadjes munt maken het geheel lekker fris.

witte sangria

drankje | 6-8 personen

1 glaasje calvados (50 ml)
2 glaasjes cointreau (100 ml)
2 el poedersuiker
1 fles droge witte wijn (750 ml), gekoeld
2 perziken, geschild, in kleine blokjes
200 g witte druiven, gehalveerd, pitjes verwijderd
ijsblokjes
3 kiwi’s, geschild, in dunne plakjes
300 ml koolzuurhoudend water, gekoeld

Voorbereiden thuis:
Roer in een ruime karaf de calvados, cointreau en suiker zodat de suiker oplost. Schenk de wijn erbij en meng de perzik en druiven erdoor. Zet de karaf in de koeling en laat deze in ± 2 uur goed koud worden. Schenk de sangria in een thermosfles om hem koud te houden.

Bereiden: vul hoge glazen met blokjes ijs en schijfjes kiwi. Schenk de glazen voor tweederde vol met de sangria en vul ze voor de rest met het koude water.

Voorbereiden ± 15 min. / afkoelen ± 2 uur / bereiden ± 5 min.

RECEPT EKE MARIËN FOTOGRFAIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS

sangria maken | delicious