delicious. ♥ Italië

 

Ravioli - Il MatarelloVoor het Italiaanse nummer gingen we op zoek naar de puurste, eenvoudigste en meest volmaakte Italiaanse recepten. Het nooit eindigende Italiaanse feest kan beginnen. Si!

Om alvast (of nog meer) in de Italiaanse sfeer te komen, een recept van de chef-kok van Il Matarello, Dheeresh Strohmenger. Deze ravioli met tuinbonen en buffelmozzarella is een favoriet lentegerecht van Dheeresh: ‘Tuinbonen zijn onlosmakelijk met de lente verbonden. Zelfs rauw vind ik tuinbonen heerlijk. Ik eet ze graag naast een glas wijn en mooi stukje pecorino.’ Nou…in deze ravioli misstaan ze ook echt niet. Bon appetit!

ravioli van tuinbonen en buffelmozzarella

voorgerecht | 4 personen

500 g vers pastadeeg
semolina meel om mee te bestrooien
1 ei
geraspte parmezaanse of pecorino voor erover
extra nodig: pasta machine of pasta deegroller, kwastje

vulling
200 g verse jonge gedopte tuinbonen* (± 1 kg met dop)
70 g buffelmozzarella, in kleine stukjes gescheurd
30 g geraspte Parmezaanse kaas
1 tl verse tijmblaadjes

saus
100 g verse jonge gedopte tuinbonen* (± 500 g met dop)
100 ml olijfolie
15 g boter
rasp en sap van ½ (liefst biologische) citroen
½ tl verse tijmblaadjes

Kook voor de vulling de tuinbonen in ruim gezouten water in 6-7 min. gaar, giet af en spoel koud. Laat goed uitlekken. Hak de tuinbonen heel fijn, dit kan ook in de keukenmachine, maar houd het mengsel dan nog iets grof. Meng de tuinbonen met de mozzarella, Parmezaanse kaas en tijm en breng op smaak met zout en peper.

Verwarm voor de saus alle ingrediënten 8-10 min. op je laagste vuur, zonder dat het kookt, zodat alle smaken kunnen intrekken.

Rol het deeg met de pastamachine zo dun mogelijk uit en bestrooi steeds met een beetje semolina, zodat het niet kan plakken. Snijd in 2 even lange helften. Kwast één helft dun in met ei en leg er  telkens 1 eetlepel vulling op. Neem 3 cm tussenruimte (aan de zijkanten van de lap hoeft er maar 1½ cm over te blijven). Leg de andere deeglap erop, druk voorzichtig alle lucht eruit en druk rondom de vullingen goed vast.

Breng ruim water in je grootste pastapan aan de kook en voeg 2 eetlepels zout toe. Kook hierin de ravioli met niet meer dan 15 stuks tegelijk in ¾ min. gaar.

Leg de ravioli op voorverwarmde borden en schep de saus erover. Serveer met geraspte parmezaanse.

* Geen tuinbonenseizoen? Gebruik dan diepvries tuinbonen en haal van grote exemplaren ook het buitenste velletje af (dubbeldoppen).

Bereiden ± 75 min. (inclusief doppen tuinbonen)

FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS RECEPTEN EN BEREIDING CHEERESH STROHMENGER PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN

* Dit recept verscheen eerder in delicious.

 

Ravioli - Il Matarello