Welke tonic drink je bij welke gin?

De gin-tonic is inmiddels een echte klassieker en kun je op wel 100 verschillende manieren mixen, combineren en garneren. Maar welke tonic past nu bij welke gin? Met dit handige smaakoverzicht maak je de lekkerste gin-tonics.

Deze gin-tonic taart móet je proberen!

Welke tonic past bij welke gin?

indian tonic water

Dé basistonic met verfrissende, subtiele citrustoetsen. De smaak ontzettend zacht waarbij de combinatie met de natuurlijke bitters zorgt voor een pure tonic die de smaak van de gin volledig tot zijn recht laat komen. Naast de vele opties om te mixen is de Indian Tonic vanwege zijn natuurlijke en verfrissende smaak ook perfect op zichzelf te genieten.

mediterranean tonic water

Deze tonic tovert de Mediterrane zee in je glas en is de perfecte mixer voor kruidige citrus-gins! De gebruikte ingrediënten zijn natuurlijke kinine, het zuiverste water, citroenolie uit Sicilië, geranium, rozemarijn en mandarijn.

clementine tonic water

De bekende Nederlandse chef Sergio Herman liet zich voor deze tonic inspireren door de citrussmaken van Ibiza. Het resultaat werd een frisse, fruitige tonic met een zachte, ietwat zoetere, smaak van clementines. De subtiele toets van kaneel zorgt voor een kruidige afdronk.

elderflower tonic water

Een florale tonic op basis van vlierbloesem. De handgeplukte vlierbloesem worden op het Engelse platteland geoogst tussen mei en juni. Deze Elderflower tonic past perfect bij verschillende klassieke gins en vodka’s die de fleurige smaak niet overschaduwen.

aromatic tonic water

De Aromatic tonic van Fever-Tree is gebaseerd op de traditionele Engelse cocktail “The Pink Gin”. Deze traditionele cocktail is ooit bedacht door de Britse marine om het nuttigen van koortsremmende angostura bitters dragelijker te maken.

naturally light tonic water

Deze kristalheldere drank is een harmonie van limoen, aromatische botanicals, zacht bronwater, citroenzuur en een klein vleugje fruitsuiker. Een heerlijke, zuivere smaak die in evenwicht wordt gebracht door toevoeging van natuurlijke kinine. Bevat 45% minder calorieën.

lemon tonic water

Gemaakt van de beste Siciliaanse citroenen, bronwater en kwalitatief hoogstaande kinine. Deze lemon tonic ook wel ‘onze bitter lemon genoemd, heeft een heldere, frisse smaak en is heerlijk met een citrus gin, in combinatie met vodka of als geraffineerde softdrink.

fever tree flavour wheel

delicious. samen met Fever Tree. Beeld: iStock

gin-tonic - delicious