Maak zelf je eigen dukkah. Rooster 100 g amandelen, 4 el sesamzaad, 2 el korianderzaad, 2 el komijnzaad, 1 el anijszaad, 1 el venkelzaad en 1 el oregano op een bakplaat 8 min. in een voorverwarmde oven van 180*C tot alles geurig is. Schep tussendoor om. Stamp alles grof in de vijzel. Meng met de rasp van 1 (bio)sinaasappel. Laat afkoelen en bewaar afgesloten, donker en koel, maximaal 3 maanden.
Dit recept komt uit delicious. maart 2017. Bestel dit nummer na in onze webshop…
vis uit de oven met dukkah en geroosterde-knoflookmayo
hoofdgerecht (4-6 personen)
1 bol knoflook
90 g vers broodkruim
90 g dukkah*
1 flinke bos bladpeterselie, blaadjes fijngesneden
80 ml extra vergine olijfolie
1 kg witvisfilet* met vel, zonder graten
300 ml mayonaise
little gem (baby-romaine), peterseliecress
en citroenpartjes, voor erbij
Verwarm de oven voor op 200°C. Omwikkel het bolletje knoflook losjes met aluminiumfolie en zet het op een rooster onderin de oven.
Meng in een kom het broodkruim met de dukkah, peterselie en wat zout en peper. Voeg de olie toe en schep het broodkruim om.
Leg de vis op een met bakpapier beklede bakplaat en bedek met het dukkahmengsel. Druk het licht aan. Bak de vis in het midden van de oven in 25-30 min. precies gaar en tot er een knapperig korstje op zit. De knoflook is dan ook zacht en gaar.
Neem de knoflook uit de folie. Druk de vliesjes leeg boven een kleine kom. Klop de mayonaise erdoor.
Serveer de vis met de losgehaalde sla, micropeterselie, knoflookmayo en partjes citroen.
* Dukkah, een mengsel van specerijen, noten en zaden, koop je bij mediterrane winkels, sommige supermarkten en delicatessenzaken.
Kies witvisfilet als koolvis, wijting of zeebaars. Of kijk op goedevis.nl voor een goede viskeus.
Bereiden ± 15 min. / oven ± 30 min.
RECEPTEN PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN