Heel easy: ons voorgerecht met venkel, rivierkreeftjes en appel. Doordat je de appel maar heel kort mee verwarmt behoud die in deze soep zijn frisse smaak. Mag ook mee in thermosfles naar het park of strand!
venkelsoep met rivierkreeftjes
voorgerecht (8 personen)
2 venkelknollen (± 700 g)
1 l visbouillon (van tabletten)
2 friszure appels (elstar of jonagold)
1 stengel bleekselderij, in plakjes
100 g rivierkreeftjes
Haal het groen van de venkelknollen en houd apart voor garnering. Snijd de venkel in dunne plakjes en doe ze met de visbouillon in een pan. Breng de bouillon aan de kook en laat de venkel 8-10 min. zachtjes erin gaarkoken.
Schil de appels en snijd in stukjes. Voeg de appel toe aan de soep en pureer de soep dan direct met een staafmixer, zo houdt de appel zijn frisse smaak.
Breng in een steelpan water plus 1 eetlepel zout aan de kook en laat daarin de bleekselderij 30 tellen koken, giet af door een zeef, spoel koud en laat afkoelen. Breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de rivierkreeftjes over kleine soepkommen of hittebestendige glazen en schenk de soep er op. Garneer met de plakjes bleekselderij en het achtergehouden venkelgroen.
Bereiden ± 25 min.
RECEPT EKE MARIËN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS
Dit recept komt uit delicious. juli 2012