vakantie in eigen keuken: amerika

Deze zomer gaan we doordeweeks op vakantie in eigen keuken. Deze week laten we ons inspireren door gerechten uit Amerika. Maak pompoentaart, chowder en caesarsalade, en geniet van vegetarische chili en smokey beef met zoete aardappelfriet. 

Liever een andere bestemming? Zo kook je een week lang Spaans!

op vakantie in eigen keuken: amerika

chili sin carne

Hoewel vaak gedacht wordt dat chili een Mexicaans gerecht is, komt het uit de zuidelijke Amerikaanse staten. Als je vlees door linzen vervangt, wordt je gerecht vezelrijk zonder dat het ten koste gaat van de eiwitten.

smokey beef met zoete aardappelfriet

Gemarineerde entrecote is zo lastig nog niet. De marinade geeft veel smaken en door ‘m te grillen in de oven houd je je handen vrij voor fantastische bijgerechten.

chowder

Chowder is een Noord-Amerikaanse soep gevuld met vis, schaal- en schelpdieren. Mister Kitchen maakt een Hollandse variant met garnalen en gerookt spek.

pompoentaart met geitenkaas

In Amerika zijn ze dol op ‘pumpkin’ en ‘squash’, en niet alleen met Halloween! Met een paar ingrediënten zet je deze heerlijke pompoentaart met warme, gesmolten geitenkaas op tafel.

caesarsalade

Dit gerecht heeft geen Amerikaanse oorsprong, maar is wel een echte klassieker die je in bijna elke Amerikaanse keuken terug vindt: de caesarsalade. Gebruik radicchio voor een licht bittere smaak en garneer met zelfgemaakte knoflookdressing.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING: ZIE LINKS NAAR RECEPTEN / BEELD JEREMY SIMONS

Meer wereldse gerechten maken? Bestel dan hier het delicious. kookboek vol gerechten uit alle windstreken!

amerika