Alvast voorproeven voor kerst? Met onderstaand drankje is dat echt niet zo’n straf. In deze cocktail zónder alcohol gaat earl grey, zwarte thee met bergamot. Deze citrusvrucht zorgt voor frisheid. Door het roomijs wordt de cocktail weer lekker ‘creamy’.
sweet tea met earl grey thee
drankje | 1 persoon
50 ml versgezette earlgreythee van goede kwaliteit (o.a. te koop bij Betjeman & Barton)
1 tl suiker (of 2 tl honing)
2 bolletjes vanilleroomijs
ijsblokjes
20 ml (biologisch) appelsap
1 appelwaaiertje(dunne schijfjes van een halve appel)
extra nodig: cocktailshaker
Zet een champagnecoupe in de koelkast. Los in de thee de suiker(of honing) op. Doe de bolletjes ijs in de cocktailshaker en vul deze verder op met ijsblokjes.
Doe de thee en het appelsap erbij en shake krachtig, minstens 20 seconden. Schenk de cocktail uit door een zeefje in het voorgekoelde glas. Garneren met een appelwaaiertje.
Bereiden 10 min.
PRODUCTIE MURIËL SCHIJN RECEPTEN ROBERT SCHINKEL/BEVERAGE BUSINESS FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING TRUDELIES SCHOUTEN
* Dit recept verscheen eerder in delicious. Wil je een exemplaar van delicious. nabestellen? Kijk dan in onze shop!