spaanse spareribs met sherry

Sherry, saffraan en gerookt paprikapoeder zijn niet genoeg om deze spareribs onze favoriet te maken. Daarom krijgen de ribben na het bakken een opkikker van munt, peterselie, komijn en amandelen. Je gaart de ribben low & slow in een oven van 120º waardoor het vlees heerlijk mals wordt.

spaanse spareribs met sherry

hoofdgerecht | 4 personen

1½ kg spareribs
100 ml sherry, fino of manzanilla (slijter)
1 tl saffraandraadjes
1½ el (gerookt) paprikapoeder
50 ml olijfolie + 2 el
2 el verse munt, grof gesneden
2 el peterselie, grof gesneden
¼ tl gemalen komijn
50 g bruine amandelen, geroosterd
400 g spinazie, gewassen

Bestrooi de spareribs rondom met zout en peper. Roer in een kom de saffraandraadjes en sherry door elkaar. Voeg paprikapoeder en de olie toe. Schenk de marinade over het vlees en wrijf in het vlees. Laat het vlees 1 uur marineren in de koelkast. Wentel het een paar keer door de marinade.

Verwarm de oven voor op 120ºC. Leg de spareribs in een ovenschaal naast elkaar. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak het vlees in ± 6 uur gaar.

Meng de munt, peterselie en komijn door elkaar. Hak de amandelen fijn en schep door de kruiden. Verhit de 2 el olie in een hapjes pan, voeg de spinazie toe en schep het al roerend om tot het geslonken is. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de spareribs in stukken, schep de jus uit de schaal erover. Geef de spinazie erbij en bestrooi met het kruiden-komijnmengsel.

Bereiden ± 20 min. / marineren ± 1 uur / oven ± 6 uur.

RECEPTEN EN BEREIDING YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ERIK VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS 

Spareribs - delicious