smørrebrød loves lurpak!

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Als er één land verzot is op een goed belegde boterham, is het Denemarken. Het beleggen van een snee goed roggebrood voor ontbijt of lunch is door de Denen bijna tot kunst verheven. Uiteraard mag Deense boter hierbij niet ontbreken. Want al meer dan honderd jaar is Deense boter internationaal een begrip en verlaat alleen de beste soort Denemarken met het onafhankelijke keurmerk Lurpak. Hierbij de simpele recepten voor driemaal onweerstaanbaar smørrebrød in een handomdraai.

Lurpak recepten

– Ingelegde haring, rode ui & dille
Smeer een snee roggebrood met Lurpak gezouten roomboter*. Beleg deze met 5 stukjes zure haring uit een pot. Verdeel hierover enkele dungesneden halve ringen rode ui. Besprenkel met een halve eetlepel fijngehakte, verse dille.

– Pastrami, mierikswortel
crème fraîche & augurk
Smeer een snee roggebrood met Lurpak gezouten roomboter*. Beleg deze met 3 plakjes pastrami en 2 augurken die je dun over de lengte hebt gesneden. Meng ½ theelepel mierikswortel uit een potje met 2 eetlepels crème fraîche en smeer dit over het vlees. Garneer met dungesneden radijs en/of rode ui.

– Blauwe kaas, peer & hazelnoot
Smeer een snee roggebrood met Lurpak gezouten roomboter*. Snijd een kwart handpeer, over de lengte in dunne plakken. Beleg hiermee samen met een flinke eetlepel blauwe kaas (zoals Castello Blue, Stilton of Roquefort) het roggebrood. Garneer met een eetlepel grof gehakte, geroosterde hazelnoten.

Je proeft het: smørrebrød én boter zit de Denen in de genen. Velbekomme!

Lurpak smeerbaar*Naast de roomboter is er ook direct smeerbare Lurpak verkrijgbaar. Een 100% natuurlijke boter gemengd met een beetje raapzaadolie.

– Dit is een advertorial –

 

 

 

 

Lurpak recepten